«Μαθητές εν δράσει» στην Τσαριτσάνη

 Μια όμορφη πρωτοβουλία που «κρύβει» ευαισθησίες «έτρεξε» αθόρυβα προχθές στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Τσαριτσάνης.

Έτσι, στο πλαίσιο του τελευταίου σχολικού περιπάτου που πραγματοποίησε το συγκεκριμένο σχολείο για τη φετινή ιδιαίτερη σχολική χρονιά και πριν την αναχώρηση για τη γνωστή τοποθεσία «Άγιος Αθανάσιος» Τσαριτσάνης, μαθητές και καθηγητές αποφάσισαν να μαζέψουν σκουπίδια, ανακυκλώσιμα και μη, που υπήρχαν γύρω από το ιστορικό κτίριο του σχολείου.

Ομάδα μαθητών ανέλαβε την καθαριότητα της αυλής στην εκκλησία της Παναγίας που βρίσκεται δίπλα στο σχολικό κτίριο. Οι μαθητές ανέλαβαν δράση με γάντια, σκούπες και φαράσια, «επιστράτευσαν» την καλή τους διάθεση, δούλεψαν με κέφι και μέσα σε λίγη ώρα άφησαν τους χώρους πεντακάθαρους!

Τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας ήταν εμφανή και μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους. Είναι δοκιμασμένο πως όταν οι μαθητές αναλαμβάνουν δράση σε τέτοιες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες τα λόγια περιττεύουν.

Και όλα αυτά, με την ελπίδα οι χώροι που «έλαμπαν» να παραμείνουν το ίδιο καθαροί και από τους καθημερινούς επισκέπτες του απογεύματος, που συχνάζουν εκεί.

Πηγή: eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.