Οι μαθητές του ΓΕΛ Ελασσόνας ομορφαίνουν το σχολείο τους

10 μαθητές του ΓΕΛ Ελασσόνας ανέλαβαν μια φιλότιμη προσπάθεια να ομορφύνουν το σχολείο τους.

Έχοντας τη συμπαράσταση της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και της δημοτικής αρχής, ανέλαβαν να ζωγραφίσουν εξωτερικούς τοίχους του σχολείου τους, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο συνθήματα και διάφορα σχέδια εξωσχολικών που ασχήμυναν την εικόνα του σχολείου τους.

Βρεθήκαμε στο προαύλιο του ΓΕΛ Ελασσόνας όπου συναντηθήκαμε με τους μαθητές για να δούμε από κοντά τις ζωγραφιές που έχουν φιλοτεχνήσει.

Τη σας ώθησε σε αυτή την ενέργεια ;

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς , σκοπός μας ήταν να βελτιώσουμε την εικόνα του σχολείου διότι η αποκρουστική εικόνα των εξωτερικών τοίχων δεν συνάπτει με την ικανοποιητική καθημερινότητα μας στο 1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας.

Βρήκατε συμπαραστάτες σε αυτή την πρωτοβουλία ;

Αν και τα πρώτα βήματα γίνανε από το μαθητικό συμβούλιο χωρίς την υποστήριξη του λυκειάρχη κ. Πέτρου Δημοβέλη και των καθηγητών δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τόσο καλά αποτελέσματα ακόμα και αν είμαστε στην αρχή.

Τι θέλετε να επιτύχετε μέσα από αυτή την ενέργεια;

Πέρα από το να βελτιώσουμε την εξωτερική εικόνα του σχολείου, θέλουμε επίσης να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές να εκφραστούν μέσω της τέχνης καθώς δεν έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μαθήματα καλλιτεχνικών στα λύκεια πια.

Πάντος εμείς σας ευχόμαστε να συνεχίσετέ αυτή την όμορφη προσπάθεια και να βρείτε και άλλους συμπαραστάτες και γιατί όχι το παράδειγμά σας να ακολουθήσουν και μαθητές άλλων σχολικών μονάδων.

Σας ευχαριστούμε και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον Δήμο Ελασσόνας που μας έχει βοηθήσει και οικονομικά , μας δίνουν ότι χρειαζόμαστε και με το παραπάνω αλλά και δίνοντας μας την άδεια να συνεχίσουμε το έργο μας και απογευματινές ώρες.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.