Αργεί η συνδεδεμένη στα ζώα

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του κτηνοτροφικού κόσμου για τη μη πληρωμή των συνδεδεμένων ζωικών έτους 2020, που έμειναν εκτός του τελευταίου πακέτου πληρωμών.

Μπορεί οι τιμές παραγωγού των αμνοεριφίων φέτος το Πάσχα να ήταν υψηλές αλλά σε καμία περίπτωση δεν μείωσε τη δυσαρέσκεια των κτηνοτρόφων οι οποίοι δεν πληρώθηκαν τις συνδεδεμένες ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως έχει γραφτεί, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, εργάζεται με στόχο η πληρωμή των συνδεδεμένων ζωικών, ύψους περί τα 80-85 εκατ. ευρώ να γίνει είτε στις 14 είτε στις 17 Μαΐου.

Δεδομένων των μέτρων για τον κορονοϊό (τηλεργασία κ.λπ.), αλλά και του γεγονότος ότι έως τις 14-17 Μαΐου ή τα τέλη του μήνα, ο μηχανισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ θα δουλεύει την πληρωμή των ζωικών, μάλλον δύσκολο θεωρείται με τα σημερινά δεδομένα και λόγω του ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το Απόθεμα του 2020, λένε καλά γνωρίζοντες τα θέματα των πληρωμών και του ΟΣΔΕ, να τρέξει ταυτόχρονα και πληρωμή των υπόλοιπων ενιαίας 2020 (βασική ενίσχυση 3%, πρασίνισμα 5% και young farmers 10%).

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει διαβεβαιώσει και το ΥπΑΑΤ και προβλέπει και ο σχετικός κανονισμός, όλες οι πληρωμές για το έτος αυτό, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Πηγή: Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.