ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας: Τιμούμε τους Έλληνες του Πόντου! Περήφανους, τίμιους και αξιοπρεπείς πολίτες

 102 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που μαζί με την Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασσύριων, παραμένουν αδικαίωτες στο πέρασμα των δεκαετιών.

Σήμερα δεν τιμούμε απλά τους 353.000 Πόντιους που σφαγιάστηκαν και χάθηκαν στις πορείες θανατου αλλα και τους εκατοντάδες χιλιαδες που πέθαναν από την πείνα και ξεριζώθηκαν από τα χώματα που ζούσαν και μεγάλωναν και επεστρεψαν στη μητέρα πατριδα...

Στην σημερινή εποχη πιο ποτέ από άλλοτε τιμούμε τους Έλληνες του Πόντου, τους περήφανους, τίμιους και αξιοπρεπείς πολίτες που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα και βοήθησαν στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ανόρθωση της χώρας.

Οι Πόντιοι με την εγκατάσταση τους στην Ελλάδα, ήταν στη πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων και τους στήριξαν με κάθε τρόπο.

Η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και η διατήρηση στις μνήμες μας σε εθνικό αλλά και διεθνές διπλωματικό επίπεδο, είναι ένας αγώνας μόνιμος, συνεχής και δεν θα σταματήσει εάν δεν δικαιωθούν οι ψυχές των αδικοχαμένων πριν 102 έτη συνανθρώπων μας.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσονας

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.