Απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτων Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας

Συνάδελφοι οικοδόμοι , εργαζόμενοι και άνεργοι στο κλάδο των κατασκευών,

Την Πέμπτη 10 Ιούνη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Δίνουμε μαζικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτων Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας στις 10.30 στην πλατεία απέναντι από το ταχυδρομείο στην Ελασσόνα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό έκτρωμα.
· Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, δικαιώματα, ασφάλιση, συντάξεις.
· Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, 7ωρο- 35ωρο- 5νθήμερο.
- Απαιτούμε να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που πέρασαν εν’ μέσω πανδημίας.
· Κανένας περιορισμός και εμπόδιο στη δράση των συνδικάτων, το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων


Συνεχίζουμε πιο μαχητικά, δυναμώνοντας την σύγκρουση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Έχουν καταλάβει πως οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται ούτε λέξη του νομοσχεδίου.Τώρα να κάνουμε το βήμα παραπάνω με την μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Ιούνη, να νεκρώσει κάθε γιαπι και εργοτάξιο.

Αυτό το έκτρωμα δεν καλλωπίζεται, ούτε μερεμετίζεται, ούτε συζητιέται. Είναι για τα σκουπίδια. Η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με το Υπουργείο για την διαμόρφωση του νομοσχεδίου, παίζει το παιχνίδι το καθυστερήσεων μεταθέτοντας την ημερομηνία της Απεργίας. Με την υπονομευτική τακτική της προσπαθεί να αποδυναμώσει το απεργιακό μέτωπο που έχει δημιουργηθεί με τις αποφάσεις δεκάδων σωματείων. Από κοντά και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας που δεν μπήκε  καν στον κόπο να καλέσει συνεδρίαση του Δ.Σ,για να συζητήσει το πώς θα οργανώσει την αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο- έκτρωμα και τον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους.
Όσο κι αν προσπαθούν, δεν θα τα καταφέρουν. Ισχυροποιώντας το Σωματείο μας, συμμετέχοντας στη ζωή και την δράση του, μαζί με εργαζόμενους και συνδικάτα από άλλους κλάδους μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για να μην ψηφιστεί αυτό το έκτρωμα που κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και χειρότερο.

Τα αφεντικά απαιτούν φθηνούς έως και τζάμπα εργάτες, για να κερδίζουν περισσότερα δυναμώνοντας την εκμετάλλευση και την ασυδοσία και η κυβέρνηση έρχεται αυτό να το κάνει πράξη. Όλες οι διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου συνολικά, αλλά και της εργοδοσίας του κλάδου μας. Δε φτάνει που έχουν ξεσαλώσει εκμεταλλευόμενοι ένα τεράστιο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζουν την επίθεση για να διασφαλιστούν και να αυξηθούν τα κέρδη των λίγων.

Κανένας εφησυχασμός , οργανώνουμε τον αγώνα μας.Χωρίς μοιρολατρία, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να βλέπουμε απαθείς να περνάνε νόμους που ακυρώνουν κατακτήσεις ενός αιώνα.

 Το 7ωρο-5ημερο- 35ωρο οι οικοδόμοι το κατοχύρωσαν de facto με σκληρούς αγώνες μέσα στα γιαπιά τις προηγούμενες δεκαετίες κάνοντας πράξη το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Δεν θα ανεχτούμε σήμερα να ζήσουμε σαν δούλοι, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την χαμοζωή που μας επιβάλλουν για να κονομάνε οι κατασκευαστικοί όμιλοι και οι μεγαλοεργολάβοι .

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης ενάντια σ’ αυτούς και τις αιτίες που τσακίζουν τις ζωές μας. Έχουμε την δύναμη να τα καταφέρουμε.

Η μάχη θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα!

Παίρνουμε μέρος όλοι με αποφασιστικότητα στην Απεργία στις 10 Ιούνη και στην απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτων Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας στις 10.30 στην πλατεία απέναντι από το ταχυδρομείο στην Ελασσόνα.

Σωματείο Εργατοτεχνιτων Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.