Επιστολή διαμαρτυρίας των Ενεργών Πολιτών Δεσκάτης

Σε επιστολή των Ενεργών Πολιτών Δεσκάτης αναφέρονται τα εξής: 

Η κοινωνία της Δεσκάτης στην οποία ζούμε όλοι εμείς με τις οικογένειές μας, είναι μία μικρή κλειστή κοινωνία που γνωρίζει πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Είναι μία κοινωνία φιλήσυχη, εργατική, μακριά από κάθε παραβατικότητα και κύριο μέλημά της, είναι, ειδικά την τελευταία 10ετία της κρίσης, πώς θα τα βγάλει πέρα με τις ανάγκες της καθημερινότητας που είναι μεγάλες.

Η κοινωνία αυτή και οι άνθρωποι της διαπνέονται από στοιχεία αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής. Τρέφουν δε μεγάλο σεβασμό στους διακριτούς ρόλους της εκάστοτε τοπικής εξουσίας οποιαδήποτε μορφής. Ιδιαίτερα, έχει την ικανότητα να αφομοιώνει κάθε <<ξένο>> υπάλληλο. Όποιος υπηρέτησε στη Δεσκάτη, έχει να θυμάται πάντα την καλοσύνη των ανθρώπων, για αυτό την ξανά επισκέπτεται.

Αναφέρομαι ιδιαίτερα σε αστυνομικούς που υπηρέτησαν στη Δεσκάτη και έχουν ακόμα να λένε πόσο φιλήσυχοι, νομοταγείς, συνεργάσιμοι και καλοσυνάτοι είναι οι άνθρωποι της. Για αυτό πολλοί την επισκέπτονται και εξακολουθούν να διατηρούν φίλους.

Υπήρχε δε πάντα μία αγαστή συνεργασία της αστυνομίας, του δήμου και των λοιπών υπηρεσιών για το κοινό καλό και με σεβασμό στο ρόλο του καθένα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αυτή η εικόνα και αυτή η κατάσταση έχει διαρραγεί με την Ανάληψη της διοίκησης του Α.Τ. δεσκάτης από το διοικητή κ. Γκουλιοπουλο.

Ο κ. Διοικητής είναι απομονωμένος στο δικό του κόσμο, δεν ζει στη Δεσκάτη, δεν σέβεται τους εκλεγμένους δημοτικούς άρχοντες, κλείνει το τηλέφωνο στο δήμαρχο απαξιωτικά και εξουσιαστικά, εφαρμόζει τις δικές του πρακτικές καταστολής βάζοντας δισβαστακα πρόστιμα, τραβώντας το όριο του νόμου, όπου ο ίδιος το ορίζει.

Αυτές οι ακραίες κατασταλτικές πρακτικές δυσκολεύουν τους κατοίκους οικονομικά, η περιοχή της δεσκάτης έχει γονατίσει. Ούτε για ψώνια δεν έρχονται από τις γύρω περιοχές, όπως ερχόταν. Στην περιοχή κυριαρχεί ο φόβος του Γκουλιοπουλο και η ΕΛ.ΑΣ., εχει ξεπέσει στα μάτια των πολιτών, ως ένα αδίστακτο όργανο φόβου και καταστολής.

Διαβάζοντας κάποιος τις καταγγελίες της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων του νομού Γρεβενών, εύκολα διαπιστώνει ότι ο κ. Γκουλιοπουλος εξωθεί με απειλές τους αστυνομικούς να γράφουν και μόνο να γράφουν και να επιβάλλουν πρόστιμα στον κοσμάκη. Και όταν και όποιοι δεν το πράττουν, σώνει και καλά έτσι, τους εγκαλει σε απολογία για << πενιχρή δραστηριότητα>>, δηλαδή γιατί έγραψαν λίγους. Στον καιρό της πανδημίας τα πράγματα χειροτέρεψαν, αγρίεψαν περισσότερο.

Είχε που είχε ο κόσμο το φόβο των συνεπειών της πανδημίας, είχε και το μεγαλύτερο φόβο του διοικητή Γκουλιοπουλου. Και αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος πολίτης: Κ. Γκουλιοπουλε, έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς το ρόλο της αστυνομίας; μόνο να επιβάλλει πρόστιμα και να προκαλεί φόβο; να περνάει το περιπολικό και να τρέχουν τα παιδιά στα σπίτια μην τους πιάσει η αστυνομία; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΆΛΛΟ.

Ο πολίτης της δεσκάτης θέλει να νιώθει ασφαλής, θέλει την αστυνομία προστάτη του και όχι μπαμπούλα που την καταντήσατε εσείς. θέλει τους αστυνομικούς δίπλα φίλους να απευθύνονται με τα μικρά τους ονόματα και όχι να τους αποκαλούν <<μπάτσους>>. Θέλει τη νομιμότητα και όχι την παραβατικότητα. θέλει την κοινωνική συνοχή και όχι το φόβο. Αλλά εσείς αδιαφορείτε για όλα αυτά. Στην ουσία όμως αδιαφορείτε για την εικόνα της αστυνομίας στη μικρή μας κοινωνία.

Αλήθεια διοικητή Γκουλιοπουλε, θεωρείται ότι εκπληρώνετε το αστυνομικό καθήκον όταν επιβάλλετε μεγάλο πρόστιμο σε μικρό μικροπωλητή φυστικιών με δύο παραπληγικά παιδιά, διότι αντί για τη γυναίκα του, στο όνομα της οποίας έχει εκδοθεί η άδεια πωλητή, τα πουλάει ο ίδιος; Και τα παραπληγικά παιδιά ποιος θα κρατήσει;

Δεν υπάρχει καμία ανθρωπιά σε εσένα, μόνο ο νόμος στον οποίο οχυρώνεσαι για αυτοπροστασία; Και είσαι και της εκκλησίας, υποκριτή! Όταν γράφετε και βάζετε πρόστιμο 300 ευρώ σε παππού υπερήλικα, όπως φημολογείται, διότι έχει sms για το φαρμακείο και έβγαζε δίπλα - απέναντι από το ATM χρήματα, έχετε ήσυχη τη συνείδησή ότι εφαρμόζεται το γράμμα του νόμου; Και κανέναν κλέφτη πιάσατε από την σωρεία κλοπών πού έγιναν στη Δεσκάτη; Πιάσατε όμως εκείνον τον κακομοίρη που πουλούσε πράσα και του πετάξατε ένα αγροτικό πράσα, 1320 κομμάτια στον κάδο απορριμμάτων, γιατί έτσι λέει ο νόμος. ΜΠΡΆΒΟ!

Ρίξατε πετρέλαιο και αχρηστέψατε τα ψάρια των ντόπιων πολιτών ψαριών και δεν σε ένοιαξε καθόλου για τους κόπους και το μόχθο αυτών των ψαράδων και των οικογενειών τους. Γιατί έτσι λέει ο νόμος. ΜΠΡΆΒΟ!
Έχεις χτίσει πολύ καλά οχυρωματικά έργα για να κρύβεσαι στο γράμμα του νόμου.

Αληθεύει ότι υποχρεώνετε αστυνομικούς της υπηρεσίας σας, να έρχονται να σας παραλαμβάνουν εκτός ορίων το Ν. Γρεβενών, για να σας φέρουν στην υπηρεσία; Γι'αυτό τι λέει το γράμμα του νόμου;

Στη διάρκεια της πανδημίας, η Δεσκάτη επλήγη φοβερά. Έχει πάνω από 40 νεκρούς σε διάρκεια ενός μήνα. Το αστυνομικό τμήμα δεσκάτης προσβλήθηκε από τον ιό σε μεγάλο βαθμό. Κυκλοφόρησε στην κοινωνία ότι εσείς είσαστε αρνητής της μάσκας και ότι δεν θέτατε σε καραντίνα το προσωπικό, με συνέπεια μεγάλη διασπορά. Ο νόμος ο δικός σας τι λέει για αυτά τα γεγονότα;

Ακούστηκε ότι υπήρξε διαδικασία ΕΔΕ από το αρχηγείο. Αν είναι αλήθεια και υπήρξε τι τύχη είχε αυτή η ΕΔΕ;

Κύριε διοικητή του Α.Τ. Δεσκάτης, είναι πλέον φανερό στην κοινωνία της δεσκάτης, ότι δεν σέβεστε κανέναν. Ούτε το νόμο, ούτε το σώμα στο οποίο υπηρετείτε, ούτε τον εαυτό σας, ούτε τους τοπικούς άρχοντες που ο λαός εξέλεξε στα πλαίσια των διαδικασιών της Δημοκρατίας και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Δεν μπορείτε πλέον να λειτουργήσετε σε αυτή την κοινωνία, διότι είστε όμηρος των εμμονών σας και των διαστροφών σας.

Επειδή όμως η κοινωνία μας, είναι καζάνι που βράζει, πυριτιδαποθήκη που είναι έτοιμη να εκραγεί, επειδή δεν απέχουμε πολύ από κάποιο θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες που κάνεις λογικός άνθρωπος δεν θέλει: Κάνουμε έκκληση στους ανωτέρους της ιεραρχίας: κάντε κάτι πριν είναι αργά. ΜΑΖΈΨΤΕ ΤΟΝ. ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΣ.

Οι περισσότεροι το γνωρίζετε. Την ίδια έκκληση απευθύνουμε στον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, στον αστυνομικό διευθυντή Γρεβενών, στον αστυνομικό επιθεωρητή Δυτικής Μακεδονίας, στα κόμματα της Βουλής, στα ΜΜΕ να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα για να προλάβουμε τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις.

Δεν κινδυνολογούμε και δεν υπερβάλλουμε. Απευθυνόμαστε με πολλή σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Η κοινωνία και οι πολίτες της Δεσκάτης, δεν ανέχονται άλλο τις ταπεινωτικές συμπεριφορές και αρρωστημένες - εκδικητικές πρακτικές του διοικητή Γκουλιοπουλου.

Ζητούν τη βοήθεια με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια και αγωνιστικό φρόνημα.

Ζητούμε τη νομιμότητα.
Καταγγέλλουμε την παραβατικότητα.
Θέλουμε την αστυνομία μας, δίπλα στον πολίτη.
Όχι στην τρομοκρατία και στο φόβο.
Η ΠΑΡΟΎΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΊΗΣΗΣ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΊ ΣΤΟΝ ΔΉΜΟ ΔΕΣΚΆΤΗΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΙΤΈΡΩ ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΣΥΜΒΟΎΛΩΝ.
ΕΝΕΡΓΟΊ ΠΟΛΊΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΣΚΆΤΗΣ
ΔΕΣΚΆΤΗ 18/06/2021
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.