Δώρα Γκουντούρα: Μέχρι να γράψεις ιστορία απόλαυσε τον αγώνα...

Η Κρανιώτισσα ξιφομάχος Δώρα Γκουντούρα αποτελεί μία από τις ελληνικές ελπίδες για κατάκτηση μεταλλίου στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, καθώς για να προκριθεί χρειάστηκε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες ήρθαν σε γνωριμία μαζί της μέσω της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων για την Ισότητα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που γίνεται πράξη στην Ολυμπιάδα του Παρισιού.

Η Δώρα Γκουντούρα σχετικά με τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Τόκιο είπε ότι κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα, αν και με καθυστέρηση ενός έτους, ενώ δεν πάει με στόχο να γράψει ιστορία αλλά βασικά να απολαύσει τον αγώνα καταβάλλοντας τη μεγαλύτερη προσπάθεια, να παίξει καλή ξιφασκία στη συμμετοχή της στην πρώτη Ολυμπιάδα, καθώς πιστεύει να μετέχει και σε άλλες.

Όπως είπε κανείς όταν πάει σε αγώνες δεν πάει για να γράψει ιστορία, καθώς η ιστορία αυτή γράφεται από μόνη της. Νιώθει το βάρος από τις προσδοκίες ενός μεταλλίου, αλλά τα θεωρεί όλα αυτά περισσότερο «πιασάρικα» για τους δημοσιογράφους που έχουν πόθο τα μετάλλια.

Αν έρθει το μετάλλιο θα το χαρεί με όλους μαζί, ενώ υποσχέθηκε ότι θα έρθει στη Λάρισα αν την προσκαλέσει ο Δήμος Λαρισαίων για να κάνει μαθήματα ξιφασκίας σε νέα παιδιά φέρνοντάς τα σε επαφή με το άθλημα.

Η Δώρα Γκουντούρα ευχαρίστησε την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων, γιατί χάρη σε αυτήν της δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει και για άλλα θέματα και όχι μόνο για την ξιφασκία. Ανέπτυξε τις απόψεις της για τη μητέρα-αθλήτρια λέγοντας για την ανάγκη στήριξής της όταν συνεχίζουν την αθλητική της καριέρα.

Τόνισε ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα και το μήνυμα της Ολυμπιάδας του Παρισιού θα είναι ηχηρό.

Τέλος, είπε ότι ο αθλητισμός δεν έχει σχέση με το φύλο, αλλά είναι ανθρώπινη ανάγκη και χαίρεται που ο Δήμος στηρίζει τους αθλητές και τις αθλήτριες της περιοχής.

Του Σωτ. Κέλλα

Πηγή: eleftheria.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.