Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για την αποζημίωση των πληγέντων από έντονα καιρικά φαινόμενα παραγωγών σιτηρών του Δήμου Ελασσόνας με ενισχύσεις κατηγορίας “de minimis”

Ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό έχει κατατεθεί από τον βουλευτή Λάρισας Κυριάκο Βελόπουλό του κόμματος «Ελληνική Λύση» για την αποζημίωση των πληγέντων από έντονα καιρικά φαινόμενα παραγωγών σιτηρών του Δήμου Ελασσόνας με ενισχύσεις κατηγορίας “de minimis”.

Στο κείμενο της ερώτησης, ο ερωτών βουλευτής αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Οι παραγωγοί σιτηρών του Δήμου Ελασσόνας ζητούν να αποζημιωθούν με ενισχύσεις κατηγορίας “de minimis”, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές τους από τον παγετό του περασμένου Φεβρουαρίου και του περασμένου Απριλίου. 

Όπως αναφέρουν, η καλλιέργεια των σιτηρών στον Δήμο Ελασσόνας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, τόσο από τους ως άνω παγετούς, όσο και από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δηλώνουν, δε, πως βρίσκονται σε απόγνωση, δεδομένου ότι, βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται για μια ακόμη χρονιά. 

Για τον λόγο αυτό, κρίνουν επιτακτική την ανάγκη αποζημίωσής τους με ενισχύσεις κατηγορίας «de minimis».

 Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

 Προτίθεσθε να αναλάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί σιτηρών του Δήμου Ελασσόνας με ενισχύσεις κατηγορίας «de minimis», είτε μέσω του «ΕΛΓΑ», είτε μέσω άλλου αρμόδιου φορέα;
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.