Λάζαρος Καραβαγγέλης: Με πρόσβαλλε ο Δήμαρχος-Ήθελαν να με θίξουν προσωπικά

Στον απόηχο του δημοσιεύματος της εφημερίδας "Έκδοση της Ελασσόνας" με τίτλο: "Γάτσας προς πρόεδρο Λυκουδίου...είσαι ψεύτης, εγώ είμαι δήμαρχος, εσύ είσαι ένας προεδράκος", την Πέμπτη 17 Ιουνίου το πρωί, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λυκουδίου Λάζαρος Καραβαγγέλης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της πόλης της Ελασσόνας όπου εξέφρασε το παράπονό του για την συμπεριφορά του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα προς το πρόσωπό του, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

"Αιτήθηκε πριν μήνες ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκουδίου, την συνέχιση της παραχώρησης χώρου στο κτίριο της κοινότητας του χωριού. Εκεί στεγάζεται εδώ και 30 χρόνια ο συγκεκριμένος σύλλογος.

Με ενημέρωσε για αυτήν την αίτηση, υπάλληλος του Δήμου και εγώ απάντησα πως αποδέχομαι την αίτηση του συλλόγου.

Ο χώρος έχει δύο εισόδους και υπήρχαν κλειδιά του χώρου τα οποία και είχαν τα μέλη του συλλόγου. Αιτήθηκαν όμως με δόλο στο δημοτικό συμβούλιο για να με προκαλέσουν και να με θίξουν προσωπικά, διότι κάνω πράγματα για το χωριό που δεν έγιναν εδώ και χρόνια. Αναβαθμίστηκε η εκκλησία, η αγροτική οδοποιία, η καθαριότητα, βάψαμε κτίρια που ήταν δημόσια και παρατημένα.

Μετά από τυχαία συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο Ελασσόνας, μου είπε ότι άλλαξε τα κλειδιά της κοινότητας χωρίς να με έχει ενημερώσει. Διότι όπως είπε δεν σεβάστηκα την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Εγώ του απάντησα "Μα Δήμαρχε εγώ αποδέχτηκα την αίτηση" και τότε εκνευρισμένος μου είπε "Μου λες ψέματα. Ο Πρόεδρος του συλλόγου, δεν μου έχει δείξει τέτοια δείγματα, τον γνωρίζω χρόνια. Εγώ είμαι Δήμαρχος, εσύ είσαι ένας προεδράκος, φύγε από μπροστά μου να μην το πάω παρακάτω, το κτίριο μου ανήκει".

Τελικά ζήτησα κλειδιά και μου έδωσαν αντικλείδι. Δημιούργησαν ένα θέμα χωρίς να υπάρχει θέμα, για να με θίξουν προσωπικά. Η στάση του Δημάρχου με πρόσβαλλε. Επίσης με κατηγόρησαν μέλη του συλλόγου. Ο υποψήφιος πρόεδρος με τον κ. Γάτσα, είπε μέσα στο καφενείο, παρουσία συγχωριανών ότι ο ίδιος θα μεριμνήσει και ότι θα παραδώσω τα κλειδιά στον Δήμαρχο. Ο ταμίας του συλλόγου με το τέλος του μυστηρίου στην εκκλησία, έλεγε ότι "θα δεις τι θα πάθεις από εδώ και πέρα".

Με αδίκησαν. Εγώ είμαι εκλεγμένος από το χωριό. Ο Πρόεδρος του συλλόγου είναι εκλεγμένος από τα μέλη του. Επίσης το κτίριο το συγκεκριμένο κρίθηκε ακατάλληλο και εγκυμονεί κινδύνους. Πως γίνεται να αποχωρήσει η κοινότητα και να μείνει εκεί ο σύλλογος;

Μου έθιξαν το θεσμικό ρόλο του προέδρου. Με πρόσβαλλε ο Δήμαρχος.

Στα 2,5 χρόνια δεν έδωσα ποτέ αφορμή στον Δήμαρχο, ότι δεν συνεργαζόμαστε σωστά" κατέληξε ο πρόεδρος του Λυκουδίου.

Στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρόν, τα ΜΜΕ "Έκδοση της Ελασσόνας", "Ράδιο Ελασσόνα 88,4" και "Εlassona-city".

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.