Θ. Κουτσούκης: Τέλος τα δωρεάν self test από 19 Ιουνίου

 Για την απόφαση των φαρμακοποιών να σταματήσουν την δωρεάν διάθεση των self tests και το νέο κανάλι διανομής μίλησε στο larissanet.gr ο Θάνος Κουτσούκης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με την διάθεση αυτοδιαγνωστικών ελέγχων σε σούπερ μάρκετ και ένα «κανάλι διανομής» που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «αυτό είναι το λιγότερο προσβλητικό για τον κλάδο ένα φαρμακευτικό προϊόν να διατίθεται από αμφιβόλου ποιότητας κανάλια διακίνησης, είναι σαν να λένε ότι μπορεί να διατεθεί και στα πανέρια».

Ο κ. Κουτσούκης αναφέρθηκε επίσης και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν από την αρχή η φαρμακοποιοί με τα self test, καθώς έπρεπε να ενημερώσουν τον κόσμο για την διεξαγωγή τους, την σύγχυση που επικρατούσε για τους δικαιούχους και την πλατφόρμα που υπολειτουργούσε.

Απόν 19 Ιουνίου σταματάει επίσημα η δωρεάν διάθεση τους από τα φαρμακεία ενώ σύλλογοι ανά την Ελλάδα να έχουν ήδη σταματήσει την διανομή τους. Ο Θ. Κουτσούκης επεσήμανε ότι το πρόγραμμα για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ ήταν δίμηνο και ήδη έχει «λήξει» από τον Μάιο, όμως οι δικαιούχοι θα είναι «καλυμμένοι» μέχρι αρχές Ιουλίου.

Πηγή: larissanet.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.