Σε διόρθωση λαθών πρέπει να προβούν οι κτηνοτρόφοι για να πληρωθούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση

Πρόσκληση στους αιγοπροβατοτρόφους, που δεν είχαν υποβάλει διοικητικές πράξεις διόρθωσης ζωικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν στην πρόσφατη πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης πρόβειου και αίγειου κρέατος να σπεύσουν στα ΚΥΔ και να υποβάλουν διοικητικές πράξεις διόρθωσης μέχρι και την προσεχή Δευτέρα, ώστε να πληρωθούν στην αμέσως επόμενη πληρωμή, απευθύνει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Όπως είναι γνωστό, κατά την πρόσφατη πληρωμή της συνδεδεμένης του αιγοπρόβειου κρέατος στις 20/05/2021 σημειώθηκαν, σε επίπεδο χώρας, προβλήματα εξαιτίας του γεγονότος ότι οι κτηνοτρόφοι και τα ΚΥΔ δεν είχαν προλάβει μέχρι τις 15/02/2021 να υποβάλουν διορθώσεις σφαλμάτων ως προς το πλήθος των αιτούμενων ζώων με Διοικητικές πράξεις, όπως είχε ενημερώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Γιάννη Γκουρομπίνο «από την πρώτη στιγμή η υφυπουργός κ. Αραμπατζή βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και φρόντισαν για την εξεύρεση λύσης του προβλήματος που δημιουργήθηκε στους παραγωγούς και τα ΚΥΔ, λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του Covid – 19 από τον Ιανουάριο και μετά, αλλά και των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην ύπαιθρο. Έτσι οι κτηνοτρόφοι που έχουν απόκλιση άνω του 10%, μπορούν έως και την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου τα μεσάνυκτα να υποβάλουν μέσω ΚΥΔ τις σχετικές πράξεις διόρθωσης, προκειμένου να πληρωθούν στην αμέσως επόμενη πληρωμή».

Έκκληση στους αγρότες να συνεργαστούν με τους κτηνοτρόφους
Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων εκφράζει την αγωνία της για τη συνεχή αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές, ενώ καλεί τους παραγωγούς να συνεργαστούν και φέτος με τους κτηνοτρόφους, στηρίζοντάς τους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και γυρίζοντας την πλάτη στους εμπόρους, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερη ζήτηση για την προμήθεια, κυρίως του καλαμποκιού.

 «Εάν δεν αγοράσουμε από τον αγρότη και χρειαστεί να απευθυνθούμε στον έμπορο, τότε το οικονομικό πλήγμα που θα υποστούμε θα είναι μεγάλο και ίσως σε λίγα χρόνια οι φίλοι αγρότες να μην έχουν πού να πωλήσουν τη σοδειά τους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Γιάννης Γκουρομπίνος.

Τέλος ο κτηνοτρόφος από το Βλαχογιάννι, εκφράζει τον προβληματισμό του για τη μη εξεύρεση λύσης σχετικά με τους αλλοδαπούς εργάτες γης και επαναφέρει το αίτημα της Ομοσπονδίας για απλοποίηση των διαδικασιών εισόδου των αλλοδαπών. «Δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή για βοσκούς στα κοπάδια μας και βοηθούς στις εργασίες μας. Δεν έρχεται κανείς. Αν δεν ανοίξουν τα σύνορα γρήγορα θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Και κυρίως να βρεθεί μια μόνιμη λύση για να μην αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα κάθε χρόνο» καταλήγει ο κ. Γκουρομπίνος.


Γ. Ρούστας

Πηγή: eleftheria.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.