Μικρή «ζούγκλα» κοντά στις Παλαιές Εργατικές Κατοικίες Ελασσόνας! - Την άμεση επέμβαση των Υπηρεσιών του Δήμου ζητούν οι κάτοικοι

Έντονες και συνεχείς είναι οι διαμαρτυρίες και οι τακτικές οχλήσεις κατοίκων στην Ελασσόνα, για την απαράδεκτη και αποκαρδιωτική εικόνα που εμφανίζει εδώ και καιρό έκταση που βρίσκεται σε διασταύρωση δρόμων και γειτνιάζει με τον οικισμό των Παλαιών Εργατικών Κατοικιών, με γνωστό σούπερ - μάρκετ της περιοχής και με επιχείρηση εμπορίας ανθοκομικών.

Γίνεται λόγος για χώρο που εμφανίζει απαράδεκτη εικόνα, με ανεξέλεγκτη βλάστηση και ξερά χόρτα(…μικρή «ζούγκλα») αλλά και κάθε είδους μικρά και μεγάλα σκουπίδια, «κουφάρια» ψόφιων τετράποδων(σκυλιά, γάτες, κ.ά.), όπως και σαπισμένα φρούτα και λαχανικά, πλαστικά, χαρτόκουτα, κ.λ.π.

Μικρές και μεγάλες εστίες μόλυνσης έχουν «απλωθεί» στη συγκεκριμένη έκταση, που σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση, και τις υψηλές θερμοκρασίες και την…«ανεμελιά» του καλοκαιριού, κινδυνεύει να μετατραπεί από ασυνείδητους σε ένα μόνιμο σκουπιδότοπο, εκπέμποντας ακόμη «S.O.S.» και για πιθανότητα πυρκαγιάς από τυχόν απροσεξία.

Η συγκεκριμένη έκταση δεν έχει ερευνηθεί εάν ανήκει σε ιδιώτες, η είναι Δημοτική έκταση. 

Το θέαμα δείχνει αποκρουστικό και εύλογες είναι οι διαμαρτυρίες των περιοίκων και όχι μόνο, που ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας να επέμβουν άμεσα για να καθαρίσει ο χώρος(…όπως έγινε πρόσφατα σε ανάλογες περιπτώσεις και σε άλλες περιοχές του Δήμου) για να αλλάξει προς το καλύτερο η γενικότερη εικόνα της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά πέρα από τους κατοίκους της Ελασσόνας και καταναλωτές – πελάτες των όμορων επιχειρήσεων και περιπατητές και εκατοντάδες αυτοκίνητα, με αρκετά από αυτά να κάνουν στάση εκεί(…συνήθως στο παρκινγκ του σούπερ - μάρκετ) για ολιγόλεπτη ξεκούραση για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Σίγουρα, η σημερινή θλιβερή εικόνα του σημείου…δεν είναι και η καλύτερη «διαφήμιση» για την Ελασσόνα και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν το λόγο…

Του Γιάννη Μουκίδη

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.