Ακόμη δύο μαθητές που διακρίθηκαν σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς τίμησε ο Μητροπολίτης Ελασσόνας.

Στην Ιερά Μητρόπολή Ελασσόνας, σε μία λιτή εκδήλωση, εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Χαρίτονας, βράβευσε ακόμη δύο μαθητές που διακρίθηκαν σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.

Αρχικά τον μαθητή του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας, Γιώργο Καραγιάννη, για την κατάκτησή του Β΄ Βραβείου στον 10ο  Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που συνδιοργάνωσε η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας και το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. με θέμα: «Πανδημία: Ευκαιρία να δω τη ζωή αλλιώς;», και τον μαθητή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας Θεόδωρο Σκλάβο για την Α΄ ζωγραφική διάκριση στο πρόγραμμα «Φιλοτεχνούμε στο Σπίτι», την Α΄ ζωγραφική διάκριση στο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών “World Ocean Day” και για την ζωγραφική διάκριση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» που συνδιοργάνωσαν τα ΕΛΤΑ και το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» , το οποίο και κυκλοφόρησε σε επετειακή έκδοση γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ.

Στην εκδήλωση εκτός από τους νεαρούς μαθητές παραβρέθηκαν οι οικογένειες των μαθητών, η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας, κ.Κική Τσιμπόλη, η καθηγήτρια των εικαστικών κ. Λιάνα Κρανιώτου και  ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Βησ. Καραλάσκος.

Ο Μητροπολίτης, εκτός από του τιμητικούς επαίνους, πρόσφερε στους δύο μαθητές σύνεργα ζωγραφικής, για να τους δώσει ώθηση να συνεχίσουν πάνω σε αυτό στο οποίο βραβεύτηκαν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας, απευθυνόμενος στους δύο νεαρούς μαθητές και στους παρευρισκόμενους ανέφερε τα εξής: «Οι διακρίσεις των δικών μας των παιδιών μα δίνουν πάντα χαρά και μας κάνουν υπερήφανους.

Η δύσκολη περίοδος για όλους μας, του ελκυσμού λόγω της πανδημίας τους κορονοϊού, βλέπουμε ότι δεν είναι μόνο κάτι το δυσάρεστο αλλά έχουμε και κάποια αποτελέσματα ευχάριστα. Γι αυτό και λέω καμιά φορά ότι αυτό που φαίνεται δύσκολο, δυσάρεστο, εάν ο άνθρωπος το εκμεταλλευτεί και το αξιοποιήσει μπορεί να το μετατρέψει σε κάτι καλό και δημιουργικό. Εσείς το κάνατε αυτό αλλά πιστεύω και πολλά παιδιά ακόμα, τα οποία έχουν ανακαλύψει στον εαυτό τους  ότι έχουν ένα χάρισμα από το Θεό. Και αυτό το χάρισμα λέγεται είτε ζωγραφική, είτε λέγεται φωνή, είτε τέχνη, το οποίο εσείς το αξιοποιήσατε και μας δώσατε αυτό το ωραίο αποτέλεσμα το οποίο τελικός και βραβεύτηκε.

Θα θελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήρια μου, τις πολλές μου ευχές και την προτροπή μου βέβαια να μην αφήσετε αυτό το χάρισμα με το οποίο σας «στόλισε» η Χάρις του Θεού.

Να συγχαρώ και τους γονείς και τις οικογένειες για τις διακρίσεις οι οποίες μας κάνουν υπερήφανους μέσα στην επαρχία μέσα στην πόλη, στον τόπο τον οποίο ζούμε και βλέπουμε οι διακρίσεις αυτές δίνουν στα παιδιά και το ερέθισμα και το κίνητρο να προχωρήσουν μπροστά σε αυτό το οποίο έχουν μία κλήση.

Η περιοχή μας είναι μία όμορφη περιοχή και η Ελασσόνα έχει πολλές ομορφιές και έχετε τη δυνατότητα να αποτυπώσετε αυτά τα οποία βλέπετε πάνω σε ένα καμβά.

Σας εύχομαι να έχετε καλή πρόοδο στο σχολείο στο θέμα της γνώσεως, αλλά μην αφήσετε αυτό το ταλέντο με το οποίο σας προίκισε ο Θεός».

Οι νεαροί μαθητές από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον Σεβασμιότατο για τα δώρα και τις ευχές, δωρίζοντάς του, τα έργα τους τα οποία βραβεύτηκαν στους διαγωνισμούς. 

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.