Στέλλα Μπίζιου – Επίσκεψη στο Τελωνείο Λάρισας

Συνάντηση με την Διευθύντρια του Τελωνείου Λάρισας κα Ελένη Μπάρδα πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, στο πλαίσιο των επαφών της με υπηρεσιακούς παράγοντες του νομού.

Η κα Μπίζιου ενημερώθηκε από την κα Μπάρδα για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Τελωνείου, καθώς και για τις προτάσεις των ανθρώπων του για συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η Διευθύντρια του Τελωνείου ενημέρωσε τη βουλευτή της Λάρισας για την πορεία των εξαγωγών και εισαγωγών κατά τους πρώτους μήνες του 2021, σημειώνοντας ότι οι πρώτες αυξήθηκαν κατά 29%, ενώ οι δεύτερες κατά 27%, ενώ επεσήμανε πως η εφαρμογή ασφαλών και ταχέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών απλοποιεί τις διαδικασίες και διασφαλίζει το υγιές εμπόριο.

Η κα Μπάρδα τόνισε στην κα Μπίζιου την σημασία του έργου της Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας που εκπαιδεύει και επιμορφώνει τους τελωνειακούς υπαλλήλους με σκοπό την αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους.

Τέλος η κα Μπάρδα δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ζητήματα χρόνιου ενδιαφέροντος, όπως η αποτροπή διέλευσης των φορτηγών που προσεγγίζουν το τελωνείο μέσα από τον αστικό οδικό ιστό, αλλά και στην υλοποίηση παρεμβάσεων για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στους χώρους του τελωνείου.

 Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Τελωνείο Λάρισας είναι μια Υπηρεσία άρτια οργανωμένη που υποστηρίζει και υπηρετεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα διασφαλίζοντας τα οικονομικά, εμπορικά, υγειονομικά και περιβαλλοντικά συμφέροντα της περιοχής. Οι τελωνειακές υπηρεσίες, πάντα στην πρώτη γραμμή, μεριμνούν για τον έλεγχο του εμπορίου, προστατεύουν το νόμιμο εμπόριο, ενισχύουν την υγιή ανταγωνιστικότητα και καταπολεμούν την απάτη διασφαλίζοντας την οικονομική ανάπτυξη και το δημοσιονομικό συμφέρον.

Ευχαριστώ την κα Μπάρδα για την πλήρη και κατατοπιστική ενημέρωση επί όλων των τρεχόντων αλλά και χρόνιων ζητημάτων που άπτονται της δικαιοδοσίας της διοίκησης του τελωνείου της Λάρισας. Κοινό μας στόχος είναι μια υπηρεσία φιλική προς τον πολίτη και τον επιχειρηματία, μοχλό της οικονομικής μας ανάπτυξης».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.