ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας μετά την συνάντηση με τον Κυνηγετικό Σύλλογο: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Συνάντηση και συζήτηση για το νομοσχέδιο που αναμένεται να έρθει στη Βουλή και αφορά τα ζώα συντροφιάς είχε η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ελασσόνας, παρουσία του προέδρου του Αλέξη Φλέγγα και των μελών του διοικητικού του συμβουλίου.

Από τη πλευρά τους οι κυνηγοί ανέλυσαν τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται σε ενδεχόμενο ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου, όπου και εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους σε βασικά σημεία και άρθρα όπως χαρακτηριστικά:

 -Για την υποχρεωτική οριζόντια και καθολική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς με αποτέλεσμα να αλλάζει και η σωματική λειτουργία και συμπεριφορά των κυνηγετικών σκυλιών αλλά και ο ορατός πλέον κίνδυνος να χαθούν οι καθαρές ελληνικές ράτσες, που επί δεκαετίες αποτέλεσαν το μεγάλο επίτευγμα των κυνηγών στην χώρα για να διατηρηθούν.

-Για την κατάργηση των κλουβιών μεταφοράς των κυνηγετικών σκυλιών, όπου αναγκάζει το νέο νομοσχέδιο τους κυνηγούς να μεταφέρουν τα σκυλιά τους μέσα στα αυτοκίνητα ενώ οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι ζητούν νέες προδιαγραφές ώστε να κατασκευάζονται κλουβιά που να είναι πλήρως εναρμονισμένα με την μεταφορά των σκυλιών τους.

-Για την απομόνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και της Κ.Ο.Ε. από την διαδικασία πρόληψης, συμμετοχής και συνεργασίας με τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και την αντικατάστασή τους από αμφιλεγόμενες Μ.Κ.Ο. φιλοζωικού χαρακτήρα

-Για τον κίνδυνο ενός τεράστιου παρεμπορίου κυνηγετικών σκυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τους κυνηγούς να ζητούν να ελεγχθούν τα οικονομικά στοιχεία γύρω από την αγοραπωλησία σκύλων και όχι να στοχοποιούνται οι εκτροφείς

-Για το τεράστιο "φάουλ" όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Αλέξης Φλέγγας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όπου από παράνομο καταφύγιο προχώρησε σε υιοθεσία αδέσποτου για να "χαιδέψει τα αυτιά" των φιλόζωων και στη συνέχεια, μέσα σε λίγα 24ωρα, ζήτησε από τον Εισαγγελέα να κλείσει το εν λόγω καταφύγιο φιλοξενίας αδέσποτων

-Για την τεράστια διαφορά στο να στειρώνονται τα αδέσποτα, που αποτελεί και τη φυσιολογική αντιμετώπιση από τους δήμους για να μην υπάρχει πολλαπλασιασμός και ταυτόχρονα, να "τσουβαλιάζονται" τα δεσποζόμενα κάθε κατηγορίας που οφείλουν να αναπαράγονται, μέσα από έλεγχο, τσιπάρισμα και επιτήρηση του μηχανισμού του κράτους σε υποχρεωτική στείρωση "πληρώνοντας" ουσιαστικά το μάρμαρο και γνωρίζοντας τον ευνουχισμό, που για άλλα ζώα, όπως τα άλογα για παράδειγμα επιβάλλονται υπέρογκα πρόστιμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από τη πλευρά του, καταγράφοντας με μεγάλη προσοχή τα αιτήματα των Κυνηγών και βλέποντας το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, τα Φιλοζωικά Σωματεία, τις εθελοντικές οργανώσεις, τους κτηνιατρικούς συλλόγους και τη Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου, την ουσιαστική διαδικασία επαναδιαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους στα επίμαχα άρθρα, ώστε να βρεθεί λύση βασισμένη σε ρεαλιστικές πρακτικές, που θα είναι αποτελεσματικές στην κοινωνία και εφαρμόσιμες όσον αφορά την ευζωία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.