Ο Μητροπολίτης Ελασσόνας βράβευσε την μαθήτρια του Γυμνασίου Καρυάς Κλεονίκη Ρούσι

Στην Ιερά Μητρόπολή Ελασσόνας, σε μία λιτή εκδήλωση, εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Χαρίτονας, βράβευσε την μαθήτρια του Γυμνασίου Καρυάς Κλεονίκη Ρούσι για την πρωτιά της στον 10ο  Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που συνδιοργάνωσε η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας και το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. με θέμα: «Πανδημία: Ευκαιρία να δω τη ζωή αλλιώς;»

Στην εκδήλωση εκτός από τη νεαρή μαθήτρια παραβρέθηκαν οι γονείς της, ο διευθυντής του σχολείου κ.Αδάμος Γκουγκουλιάνος, η φιλόλογος κ. Αθανασία Παπαδημητρίου, η οποία ενέπνευσε και στήριξε τους μαθητές στην όλη προετοιμασία, ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Βησ. Καραλάσκος και ο διάκος π.Ιάκωβος Γκασντερίδης.

Ο Μητροπολίτης, εκτός από τον τιμητικό έπαινο που πρόσφερε στην μαθήτρια, της δώρισε και μία φωτογραφική μηχανή, για να της δώσει ώθηση να συνεχίσει πάνω σε αυτό στο οποίο βραβεύτηκε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας απευθυνόμενος στην μαθήτρια και στους παρευρισκόμενους ανέφερε τα εξής:

«Είναι μεγάλη η χαρά μας για την πρωτιά της Κλεονίκης και πραγματικά μας κάνει περήφανους και σαν τοπική κοινωνία και σαν επαρχία, όταν ένα δικό μας παιδί πρωτεύει σε οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Και γι αυτό το λόγο πήραμε την πρωτοβουλία και εμείς από την πλευρά μας σαν τοπική εκκλησία να σε βραβεύσουμε και να σε συγχαρούμε και με αυτό τον τρόπο να σου δώσουμε και την ώθηση για να συνεχίσεις πάνω σε αυτό στο οποίο βραβεύτηκες.

Παρόλο που είσαι ακόμα στην αρχή του Γυμνασίου, από τώρα έχεις δείξει με την πρωτιά αυτή ότι έχεις κάποια έφεση στην φωτογραφική. Οπότε ξέρουμε ότι η φωτογραφία είναι και επιστήμη και μεγάλη τέχνη και μπορεί κάποιος μέσα από τη φωτογραφία, να θαυμάσει αυτά τα οποία ο Θεός μας έδωσε να χαρούμε και μέσα στο κόσμο αυτό στον οποίο ζούμε.

Μέσα από αυτή την πανδημία βλέπουμε ότι δεν είναι μόνο τα δυσάρεστα αυτά που προβάλλονται στον τύπο, οι ασθένειες και οι απώλειες των δικών μας ανθρώπων, αλλά μέσα από την πανδημία μπορεί να βγάλουμε και κάτι καλό.

Θέλω να σε συγχαρώ για την επιτυχία σου αυτή και θα' θελα να συνεχίσεις με τη φωτογραφία, γιατί είναι κάτι όμορφο να ασχολείσαι με τη φωτογραφία.

Είναι μία ολόκληρη τέχνη η φωτογραφία και να μην την αφήσεις, να ασχοληθείς με ευκαιρία και με κίνητρο αυτή σου την επιτυχία.

Πάνω απ όλα εύχομαι να έχεις υγεία και οι γονείς σου να καμαρώνουν το παιδί τους  γι αυτή του την επιτυχία. Όλοι μας και εμείς που είμαστε η πνευματική σου οικογένεια αλλά και η οικογένεια σου, να μαθαίνουμε από σένα τα καλύτερα, στην πρόοδο σου και στην επιτυχία σου, μέσα στο σχολείο.

Να είσαι άξια, συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία να έχεις στη ζωή σου».

Η νεαρή μαθήτρια από την πλευρά της ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο δωρίζοντάς του τη φωτογραφία με την οποία πήρε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό, ενώ ο διευθυντής του σχολείου κ. Αδάμος Γκουγκουλιάνος πρόσφερε στον Σεβασμιότατο ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα της Καρυάς.

Η φωτογραφία για την οποία βραβεύτηκε 
Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.