Ευθύμης Λέκκας: Πιθανό το ενδεχόμενο έξαρσης στην μετασεισμική ακολουθία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευθύμη Λέκκα Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έναν εκ των σεισμολόγων που από την πρώτη στιγμή ερευνά και προχωρά σε εκτιμήσεις για το ρήγμα Δαμασίου-Μεσοχωρίου-Βαρκού στην Ποταμιά Ελασσόνας, είχε η Elassona-city.gr με αφορμή δηλώσεις και συναδέλφων του, τις τελευταίες ημέρες σε μεγάλα δημοσιογραφικά site ότι η κατάσταση με τις μετασεισμικές δραστηριότητες βρίσκεται σε ύφεση στην περιοχή και ενδέχεται να ακολουθήσει έξαρση του φαινομένου:

"Αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι ακριβώς εκεί που αναμενόταν μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου και τις έντονες και πολυάριθμες μετασεισμικές δραστηριότητες που παρατηρήσαμε.

Είναι πιθανή μετά από μια ύφεση, μία πιθανή έξαρση στην περιοχή. Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο όπως σε όλες τις περιοχές που έχει ακολουθήσει έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.

Εκτιμούμε όμως ότι δεν θα είναι μεγάλης έντασης, μια πιθανή έξαρση. Τα φαινόμενα θα είναι ήπια" ανέφερε στην απάντησή του ο κ. Λέκκας.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.