Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι κυνηγοί της Θεσσαλίας–Πανθεσσαλική διαμαρτυρία στη Λάρισα παρουσία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ελασσόνας

Αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να μην περάσει το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική στείρωση αδέσποτων-δεσποζόμενων εμφανίζονται οι κυνηγοί της Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Σποράδων Νήσων Ευάγγελο Μπαλατσό.

«Θα προσφύγουμε άμεσα, εάν το νομοσχέδιο περάσει ως έχει, σε ό,τι αφορά τα ζώα εργασίας, ειδικά τους κυνηγετικούς σκύλους. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα με τα αδέσποτα και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε και οικονομικά, αν χρειάζεται, για να βοηθήσουμε τους δήμους στη διαχείριση του θέματος. Η υποχρεωτική στείρωση, όμως, θα οδηγήσει στον αφανισμό και των ελληνικών φυλών σκύλων, κάτι που θεωρούμε ότι είναι τεράστιο λάθος», σημείωσε ο κ.Μπαλατσός.

Λίγο πριν τις 7 σήμερα το απόγευμα, πλήθος κόσμου, κυρίως μέλη κυνηγετικών συλλόγων και φορέων από όλη τη Θεσσαλία, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν στην αλάνα που βρίσκεται ανάμεσα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και το Πάρκο Αλκαζάρ, σε μια τεράστια πανθεσσαλική διαμαρτυρία.

Το επόμενο βήμα είναι συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, μια μεγάλη πανελλαδική διαμαρτυρία στην Αθήνα και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τον Άρειο Πάγο, αλλά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. «Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν προβλέπεται παρόμοια νομοθεσία. Θα παλαίψουμε όσο χρειαστεί», τόνισε ο κ.Μπαλατσός.

Το παρόν έδωσε με πολυάριθμη παρουσία ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ελασσόνας και τα μέλη του, παρουσία του προέδρου Αλέξη Φλέγγα.

Πηγή onlarissa.gr - elassona-city.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.