Γόνιμη συνάντηση Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων με ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας

Στο «τραπέζι» ενημερωτικής συνάντησης – σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας τέθηκαν τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους της περιοχής και όχι μόνο.

Η συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας με μέλη της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας παρουσίασε εύλογο ενδιαφέρον.

Από την πλευρά των κτηνοτρόφων παρόντες στην ενημέρωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Γιάννης Γκουρομπίνος, ο αντιπρόεδρος Τάσος Αντωνίου και το μέλος Γιώργος Μιχαλογιάννης. Από την πλευρά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Συντονιστής Γραμματέας της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας Νίκος Μπίκιας και τα μέλη Γιάννης Καριπίδης, Στέλιος Πάτσης και Αντώνης Λιάνος.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης, οι κτηνοτρόφοι, που έκαναν λόγο για «ένα απαξιωμένο επάγγελμα από παλαιά», με «διαχρονικά προβλήματα στον κλάδο», ανέδειξαν σειρά ζητημάτων, επικεντρώνοντας ανάμεσα στα άλλα:

Στην προστασία του προϊόντος, στους αλλοδαπούς εργάτες γης(…απλοποίηση της διαδικασίας), στις ζωοτροφές(κόστος παραγωγής), στα βοσκοτόπια(…στους πραγματικά δικαιούχους), στα λάθη που έχουν γίνει και πρέπει να διορθωθούν με τη νέα ΚΑΠ(…αποκατάσταση των παλαιών αδικιών), στη Διεπαγγελματική. Ακόμη, για το θέμα των Φωτοβολταϊκών, δοθείσης ευκαιρίας, δεν έκρυψαν το προβληματισμό τους, δηλώνοντας μεν θετικοί για αυτή τη μορφή ενέργειας αλλά κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία Φωτοβολταϊκών στους επιλέξιμους βοσκοτόπους.

Ακόμη, στάθηκαν και στη Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας που…«ξεχάστηκε», υπενθυμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας Γαλακτοκομικής Σχολής, σε μια κατ΄ εξοχήν γαλακτοκομική περιοχή, όπως είναι η επαρχία Ελασσόνας.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων, αφού υπενθύμισαν πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ καλή ροή στις πληρωμές», επεσήμαναν ότι η άνοδος στην τιμή του γάλακτος…εξανεμίστηκε δυστυχώς από τις τιμές των ζωοτροφών.

Με τη σειρά τους, οι εκπρόσωποι της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας, αφού τους ευχαρίστησαν για τη διεξοδική ενημέρωση, τόνισαν την ανάγκη συνεχούς  συνεργασίας και ενημέρωσης για τα προβλήματα του κλάδου.

Του Γιάννη Μουκίδη 
Φώτο: Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.