Συγχαρητήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος σε τρεις μαθήτριες του Γυμνασίου-Λ.Τ. Τσαριστάνης

Με ιδιαίτερη χαρά παρακολούθησα το βίντεο με θέμα: «Κωνσταντίνος Οικονόμος, ο εξ Οικονόμων. Μια εξέχουσα προσωπικότητα στο λυκαυγὲς του Ελληνικού κράτους», εξαιρετικό έργο της φιλοτιμίας και της φιλοκαλίας των μαθητριών του Γυμνασίου-Λ.Τ. Τσαριστάνης: Μαρίας-Ζωής Κουρομπίνα, Μαρίας Μπαξεβανάκη, Βασιλικής Παμπόρη, με το οποίο συμμετείχαν στον Γ΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Προσωπικότητες της μετεπαναστατικῆς περιόδου του 1821», τον οποίο συνδιοργάνωσαν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Είναι συγκινητική και άξια συγχαρητηρίων η όλη προσπάθεια, η γόνιμη συνεργασία των μαθητριών, η εμπνευσμένη συμπαράσταση και καθοδήγηση των καθηγητών.

Γι’ αυτό επαινώ δημόσια και συγχαίρω από καρδιάς τις μαθήτριες που κοπίασαν, τίμησαν τον συντοπίτη τους Κων/νο Οικονόμο και έβαλαν για μια ακόμη φορά την ιστορική Τσαριτσάνη στο κάδρο της δημιουργίας και του πολιτισμού.

Η Ιερά Μητρόπολις Ελασσώνος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης και στο Συνέδριο, με το οποίο θα τιμηθεί ο εκ Τσαριτσάνης Επίσκοπος Ρωγών Ιωσήφ, θα βραβεύσει τις μαθήτριες για το μεράκι τους και την συνεισφορά τους στην ιστορική μνήμη και πρόοδο του τόπου μας.

 

Θερμά συγχαρητήρια!

Με πατρική αγάπη και ευχές

 

 Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ  ΧΑΡΙΤΩΝ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.