Επανασυντονισμός των καναλιών στις 13 Ιουλίου σε Ελασσόνα και Λάρισα

Tην Τρίτη 13 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία και αφορά την Ελασσόνα τη Λάρισα τα Τρίκαλα και τμήμα του νομού Καρδίτσας. 

Οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα πρέπει να προβούν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 13 Ιουλίου 2021 σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε αγορά νέου εξοπλισμού.

Τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν είναι:

Κέντρο Εκπομπής

Συχνότητα

MHz

Τηλεοπτικοί Σταθμοί

 

    ΔΟΒΡΟΥΤΣΙ

 

 

 

     ΕΛΑΣΣΟΝΑ      (ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ)

 

  ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

  ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ             (2)

22

482

ALPHA HD, SKAI HD, ANT1 HD, OPEN Beyond HD

23

490

STAR HD, MEGA HD, m.TV HD

33

570

ALPHA SD, SKAI SD, ANT1 SD, OPEN Beyond SD, STAR SD, MEGA SD, m.TV SD

35

586

ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ASTRA TV, SMILE+, TRT, TV10


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τηλεθεατές που διαθέτουν δέκτη συμβατό με την τεχνολογία High Definition (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια (HD). 

 Υπενθυμίζεται πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.