Στην αποκατάσταση των ραμπών Ευαγγελισμού και Μαγούλας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αποκατάσταση των ραμπών Ευαγγελισμού και Μαγούλας θα προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά από χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι κατακλυζόμενες ράμπες του Τιταρήσιου Ποταμού στο ύψος των οικισμών Ευαγγελισμού και Μαγούλας εντάχθηκαν στο έργο της αποκατάστασης γεφυρών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προϋπολογισμού 15,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο Δήμο Ελασσόνας θα αποκατασταθούν επίσης έξι γέφυρες και δύο τεχνικά:

1) Γέφυρα Ελασσόνας (στρατόπεδο) – Εθνική οδός 3 Ελασσόνας – Κοζάνης Θέση: Έξοδος Ελασσόνας προς Κοζάνη

2) Γέφυρα Λυκουδίου – Εθνική οδός 3 Ελασσόνας – Κοζάνης Θέση: Πλησίον της διασταύρωσης προς οικισμό Λυκουδίου

3) Γέφυρα στο Χάνι Χατζηγώγου – Εθνική οδός 3 Ελασσόνας – Κοζάνης Θέση: πλησίον στο Χάνι Χατζηγώγου και διασταύρωσης προς Λιβάδι

4) Γέφυρα στη Μηλέα – Εθνική οδός 3 Ελασσόνας – Κοζάνης Θέση: Μετά τη διασταύρωση προς Μηλέα

5) Γέφυρα στη Συκιά – Επαρχιακή οδός 19 Ελασσόνας – Βερδικούσιας Θέση: Πριν τη διασταύρωση προς Συκιά

6) Γέφυρα στο Κεφαλόβρυσο – Εθνική οδός 26 Ελασσόνας – Δεσκάτης Θέση: πριν τον οικισμό του Κεφαλόβρυσου

7) Τεχνικά στο Μικρό Ελευθεροχώρι -Εθνική οδός 3 Ελασσόνας – Κοζάνης Θέσεις: Διασταύρωση με Εθνική οδό Ελασσόνας – Κατερίνης στο ύψος του Μικρού Ελευθεροχωρίου ( χ.θ. από Λάρισα 48+000 και 48+900)

8) Τεχνικό στο Μεσοχώρι – Εθνική οδός 3 Τυρνάβου – Ελασσόνας Θέση: Έξοδος οικισμού Μεσοχωρίου

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί για μας μία πολύ σημαντική εξέλιξη, η χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ραμπών και των γεφυρών στο Δήμο μας, με γνώμονα την ασφάλεια των μετακινήσεων, όπως δήλωσε και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για την επιτυχία της χρηματοδότησης του έργου από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ικανοποιείται έτσι άμεσα το αίτημα των κατοίκων για συντήρηση των διαβάσεων και σύντομα ο Ευαγγελισμός και η Μαγούλα θα αποκτήσουν δύο σύγχρονες ράμπες που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους και τους διερχόμενους».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.