Πώς να χρησιμοποιήσουμε σωστά τα κλιματιστικά μας εν μέσω καύσωνα

 Το κλιματιστικό έχει μετατραπεί στο απαραίτητο εργαλείο... επιβίωσης, καθώς ένα πρωτοφανές σε ένταση και διάρκεια κύμα καύσωνα κατακλύζει τη χώρα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα από τις πρωτόγνωρα υψηλές θερμοκρασίες να δημιουργείται στα αστικά κέντρα.

Όπως είναι λογικό, τις μέρες αυτές τα κλιματιστικά έχουν πάρει «φωτιά», ωστόσο χρειάζεται προσοχή στον τρόπο με τον οποίο τα δουλεύουμε, έτσι ώστε να αποδίδουν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Σχετικά με τη σωστή χρήση του κλιματιστικού μίλησε στο Open ο γ.γ. ψυκτικών, Δημήτρης Κοντούσιας.

Όπως αναφέρει, οι θερμοκρασίες που μπορεί να αποδώσει κάθε κλιματιστικό, πρέπει να έχουν μία απόκλιση 12- 14 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία. Διαφορετικά, το μόνο που κάνουμε είναι να χάνουμε χρήματα καθώς, δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ η κατανάλωση ρεύματος είναι υπερβολική.

Όπως εξήγησε, «Αν έξω έχει 40 βαθμούς και βάλω το κλιματιστικό μου στους 19 – 20, και το μηχάνημα δεν θα αποδώσει και, από την υπερλειτουργία του, υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο συμπιεστής να λειτουργεί. Γιατί η εξωτερική μονάδα του air – condition δεν θα σταματήσει για να ξεκουραστεί».

Σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας ώστε να συντηρήσουμε σε άψογη κατάσταση το κλιματιστικό μας, ο κ. Κοντούσιας ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό, μία φορά τον μήνα ή και δύο, εφόσον το μηχάνημα δουλεύει καθημερινά για ώρες, να αφαιρούμε τα φίλτρα του κλιματιστικού, να τα πλένουμε στο μπάνιο με σκέτο νερό και να τα τοποθετούμε ξανά στη θέση τους.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.