Εξορμήσεις καθαριότητας και καλλωπισμού στην Ελασσόνα

Δεκάδες πολίτες, ανάμεσα τους πολλά μικρά παιδιά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ελασσόνας για εξορμήσεις καθαριότητας και καλλωπισμού, τόσο στο λόφο του Προφήτη Ηλία, όσο και στο δρόμο που οδηγεί προς τον Δρυμό από το Δημοτικό Αναψυκτήριο (δρόμος Ι.Μ. Ολυμπιώτισσας) καθώς και στο χώρο γύρω από το παλιό Τοξωτό Γεφύρι της πόλης,  την Τρίτη 29 Ιουνίου στο πλαίσιο των δράσεων «Ημέρες Περιβάλλοντος», που πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη χρονιά στο Δήμο Ελασσόνας σε συνεργασία με τον ΟΚΠΑΠ.

Στη δράση συμμετείχαν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Φρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Γ. Κατσιούρας, Ιω. Νάνος, ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ κ. Ελ. Φουρκιώτης, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ κ. Ελ. Ταζέ, αθλήτριες του «Α.Σ. Ρυθμικής Γυμναστικής και χορού Αφροδίτη», με υπεύθυνη την κ. Ραφαέλα Χουρίδη, πολλοί εθελοντές καθώς και εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πρασίνου και Καθαριότητας.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα απορριμμάτων (πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα κ.α.), ενώ τοποθετήθηκαν και χειροποίητες πινακίδες με συμβολικά μηνύματα προς τους πολίτες να μην πετάνε τα απορρίμματα τους μέσα στο δάσος. 

«Ευχαριστούμε τους εθελοντές για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμά μας. Η συμμετοχή τους αποδεικνύει ότι όταν εργαζόμαστε από κοινού, Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς κι εθελοντές, η προσπάθεια αυτή έχει θετικά αποτελέσματα» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας.

Οι άνθρωποι του δήμου, υπό τον συντονισμό των αρμόδιων Αντιδημάρχων, παρείχαν στους εθελοντές τα απαραίτητα μέσα για την δράση όπως: γάντια, μάσκες, και σακούλες απορριμμάτων, ενώ στα σημεία υπήρχαν μπουκαλάκια με νερό για τους συμμετέχοντες καθώς και αντισηπτικά. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.