Συστήθηκε Επιτροπή Ισότητας στον Δήμο Ελασσόνας

Ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις της εποχής και στην ανάγκη προώθησης πολιτικών ισότητας σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης ο Δήμος Ελασσόνας προχώρησε στη σύσταση δημοτικής επιτροπής ισότητας με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,  η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των τοπικών συλλογικών φορέων της κοινωνίας και της οικονομίας και εμπειρογνώμονες σε θέματα ισότητας.

Η δημοτική επιτροπή ισότητας είναι ένα όργανο με συμβουλευτικό προς το Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτήρα, με σκοπό τη σχεδίαση, την οργάνωση και τον συντονισμό προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της ισότητας των φύλων. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τόνισε: «Ο Δήμος Ελασσόνας πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο σε θέματα ισότητας των φύλων. Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του δήμου μας έρχεται να υπηρετήσει ακριβώς αυτό τον σκοπό. Μέσα από τον συμβουλευτικό ρόλο προς το δημοτικό συμβούλιο, με συνεργασία και διάλογο, ευελπιστούμε στην εκπόνηση σχεδίων δράσης για την ισότητα σε τοπικό επίπεδο, ώστε οι προτάσεις να διασφαλίζουν την ουσιαστική ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία στα μέλη της επιτροπής στα οποία δεσμεύομαι ότι θα έχουν την πλήρη και ουσιαστική υποστήριξη μου».  

Μετά από πρόσκληση του δήμου σε τοπικούς φορείς που ασχολούνται με τα θέματα ισότητας, για να υποδείξουν τους εκπροσώπους τους, το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στη σύσταση της Επιτροπής. 

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας ορίστηκε, με πρόταση του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Καρανίκας και μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν οι κάτωθι: 

κ. Χρήστος Παπαδημητρίου, δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας

κ. Ευθαλία Γκόλτσιου, υπάλληλος της Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας

κ. Σταυρούλα Δάσιου, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας με αναπληρώτρια την κ. Χριστίνα Σαμόλαδου

κ. Άννα Πιπίλη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Ελασσόνας με αναπληρώτρια την κ. Στέλλα Πακάκη

κ. Ευανθία Αφέντη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης με αναπληρώτρια την κ. Βασιλική Τσιτσιώνη

κ. Καλλιόπη Τζήκα, σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λάρισας 

κ. Ευάγγελος Τσακνάκης, εργασιακός σύμβουλος του ΟΑΕΔ


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.