Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για διαμαρτυρίες κατοίκων των χωριών Αμούρι και Μεσοχώρι, του Δήμου Ελασσόνας.

Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών και τον  Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, έχει κατατεθεί από τον βουλευτή Λάρισας Κυριάκο Βελόπουλό του κόμματος «Ελληνική Λύση», για τις διαμαρτυρίες κατοίκων των χωριών Αμούρι και Μεσοχώρι, του Δήμου Ελασσόνας, 4 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Στο κείμενο της ερώτησης, ο ερωτών βουλευτής αναφέρει:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους των χωριών Αμούρι και Μεσοχώρι, του Δήμου Ελασσόνας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, ακόμη και σήμερα, 4 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην περιοχή τους, πολλοί σεισμόπληκτοι κάτοικοι των άνω χωριών δεν έχουν λάβει το επίδομα των 600 ευρώ, το οποίο υποτίθεται ότι θα κάλυπτε τις πρώτες τους ανάγκες. Ζητούν οι ως άνω να ενημερωθούν σχετικά με το κόστος κατεδάφισης των κατεστραμμένων σπιτιών τους και για το ποιες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αποκτήσουν νέα στέγη. Ζητούν, επίσης, οι κάτοικοι του Μεσοχωρίου να ενημερωθούν, σχετικά με την προοπτική κατασκευής μιας οδικής παράκαμψης, προκειμένου να μην περνούν μέσα από τον δρόμο που διασχίζει τον οικισμό του χωριού τους βαρέα οχήματα με κίνδυνο να προκληθούν από τις σχετικές δονήσεις επί του οδοστρώματος και του κοντινού υπεδάφους ατυχήματα στα ταλαιπωρημένα από τον σεισμό οικήματά τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να αναλάβατε τις σχετικές πρωτοβουλίες, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε, αφενός, να λάβουν το σχετικό άνω αναφερόμενο επίδομα που είχε υποσχεθεί η Πολιτεία οι ανωτέρω σεισμόπληκτοι δικαιούχοι, και αφετέρου, να ικανοποιηθούν τα άνω επιπλέον αιτήματα των κατοίκων των σεισμόπληκτων χωριών Αμούρι και Μεσοχώρι του Δήμου Ελασσόνας;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.