Σε εξέλιξη πυρκαγιά ανάμεσα στο Αγιονέρι και τον Ευαγγελισμό - Χωρίς ρεύμα τα χωριά της Ποταμιάς (φωτ.)

Περίπου από τις 2:30 το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστιας έκτασης πυρκαγιά σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση (πουρνάρια) ανάμεσα από το Αγιονέρι και τον Ευαγγελισμό.

Στο σημείο επιχειρούν αρκετά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Ελασσόνα, Λάρισα και Τρίκαλα, υδροφόρες του Δήμου Ελασσόνας και ιδιωτών, αλλά και ελικόπτερα ενώ μπουλντόζες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε, όπως και το μέγεθος της έκτασης που καίγεται, ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν απειληθεί κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και οικείες που βρίσκονται στην περιοχή.

Σε διαρκή ενημέρωση βρίσκεται ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας ενώ στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Δήμου, με αντιδημάρχους, προσωπικό και υπαλλήλους της ΔΕΥΑΕΛ μαζί με τον πρόεδρό της Ιπποκράτη Τζιουμακλή.

Η Ελληνική Αστυνομία ρυθμίζει την κυκλοφορία και καλεί τους οδηγούς να μην αναπτύσσουν ταχύτητα κατά μήκος του οδικού δικτύου.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχουν δημιουργηθεί ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα  τα χωριά της ποταμιάς να μην έχουν ρεύμα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρισκόταν και φωτιά στην περιοχή της Βαλανίδας η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Ανδρέας Νικούλης - Αντώνης Λιάνος
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.