Κλέφτες καλλωπιστικών δέντρων! - Αφαίρεσαν μανόλιες στον περιφερειακό της Ελασσόνας

«Αναβάθμιση αστικού χώρου στο Δήμο Ελασσόνας» / Προϋπολογισμός 582.890.00 ευρώ / Συγχρηματοδότηση Πράσινο Ταμείο – Δήμος Ελασσόνας / 31,86 % από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2018» / 68,14 % από πόρους του Δήμου Ελασσόνας / Δικαιούχος: Δήμος Ελασσόνας.

Αυτό φαίνεται στην ταυτότητα του συγκεκριμένου έργου, που κατασκευάστηκε στην Ελασσόνα, ο λεγόμενος και «περιφερειακός» δρόμος.

Όμως, πριν ακόμη ολοκληρωθεί το έργο και πριν παραδοθεί από τον εργολάβο…εμφανίστηκαν ήδη «μακρυχέρηδες», που προβαίνουν σε «κλοπές»! Όσο και αν μοιάζει περίεργο για τον πολύ κόσμο προχώρησαν ήδη σε αφαίρεση των ξύλινων στηριγμάτων των δένδρων που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του δρόμου. Αλλά το πιο ανησυχητικό είναι πως αφαιρούν τα δένδρα, τις γνωστές καλλωπιστικές μανόλιες, που έχουν τοποθετηθεί εκεί!

Όπως αναφέρουν περίοικοι, εμφανίζονται που και που άγνωστα πρόσωπα με μικρά φορτηγάκια και…μαζεύουν το «υλικό». Μάλιστα, για ευνόητους λόγους αποφεύγουν να κάνουν ζημιές σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε σπίτια.

Δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την κατάσταση, που ελπίζουν να σταματήσει εδώ. «Έτσι όπως πάμε, θα κλέψουν… και τις κολόνες ηλεκτροφωτισμού! Όλα αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα επιβάλλεται να σταματήσουν αμέσως», θα πουν ενοχλημένοι και θορυβημένοι στην «Ε».

Με μια επίσκεψη στην περιοχή, προχωρώντας κατά μήκος του δρόμου, «βγάζει μάτια» η αφαίρεση των στηριγμάτων και των καλλωπιστικών δένδρων. 

Το έργο πρέπει να παραδοθεί χωρίς ελλείψεις, από τις απαράδεκτες συμπεριφορές των όποιων ανεύθυνων «μακρυχέρηδων» και οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες έχουν το λόγο…   


Του Γιάννη Μουκίδη
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.