Με επιτυχία οι εκδηλώσεις για παιδιά στις Κεντρικές Πλατείες Ελασσόνας και Τσαριτσάνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για παιδιά, την Κυριακή 27 Ιουνίου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ημέρες Περιβάλλοντος» που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Ελασσόνας και ο ΟΚΠΑΠ, στις Κεντρικές Πλατείες Ελασσόνας και Τσαριτσάνης.

Σε άριστη συνεργασία με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ( ΚΔΑΠ ) που δραστηριοποιούντα στο δήμο, δεκάδες παιδιά πλημμύρησαν τις πλατείες και μέσα από ζωγραφική και κατασκευές, ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν καθημερινά για την προστασία του πλανήτη.

Παράλληλα στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε και έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Ελ. Μπλιούμη και Λαμπ. Διαμάντη, που παρότρυναν τα παιδιά να ζωγραφίσουν για το περιβάλλον και την προστασία του.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας τόνισε: «Οι ‘Ημέρες Περιβάλλοντος’ έχουν σκοπό να μας υπενθυμίσουν, ότι κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί ενωμένοι ως σύνολο, οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το απειλούν. Η διοίκησή μας έχει τοποθετήσει τα θέματα περιβάλλοντος σε άμεση προτεραιότητα, με την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων στους τομείς του πρασίνου, της ανακύκλωσης και της καθαριότητας, καθώς πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη είναι άμεσα συνυφασμένη με το περιβάλλον. Ευχαριστούμε τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου μας, τις εκπαιδευτικούς και όλους τους εθελοντές».

Στις εκδηλώσεις το παρόν έδωσαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Κατσιούρας, Ιω. Νάνος και Διον. Κουρομπίνας, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ κ. Ελ. Τάζε και πολλοί εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν στην υλοποίηση των δράσεων.

Τα ΚΔΑΠ που συμμετείχαν στις δράσεις είναι η «Αστερόσκονη» με υπεύθυνη την κ. Ευ. Χατζηλέλεκα, τα «Δημιουργικά Παιδιά» με υπεύθυνη την κ. Ελ. Κατσιούλη, η «Παιχνιδαγωγή» με υπεύθυνη την κ. Ευ. Μιχάλη, το «Πέτρα-Ψαλίδι-Χαρτί» με υπεύθυνη την κ. Πην. Μπαρδανίκα και το «Το Δέντρο της Έμπνευσης» με υπεύθυνη την κ. Μαργ. Μαργαρίτη.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.