Στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου, στον Ευαγγελισμό Ελασσόνας, ο Θανάσης Παιδής

Στις θρησκευτικές τελετές που πραγματοποιήθηκαν στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου, στον Ευαγγελισμό Ελασσόνας, παραβρέθηκε ο Θανάσης Παιδής.  

Σε μια ιδιαιτέρως κατανυκτική ατμόσφαιρα, ενώ η τοποθεσία ήταν μαγευτική, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, τον ιδρυτή της Μονής Μεγίστης Λαύρας στην άκρη της χερσονήσου του Άθω. 

Ο Θανάσης Παιδής αντάλλαξε ευχές με τους πιστούς, ενώ συνεχάρη τον κο Νικόλαο Φτάκα, ο οποίος είναι ο στυλοβάτη στο συγκεκριμένο ξωκλήσι καθώς δημιουργήθηκε με δικές του ανιδιοτελείς ενέργειες. 

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισήμανε τα εξής: «Είναι σημαντικό να τηρούμε τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ τα μηνύματα του Ευαγγελίου και το παράδειγμα των Αγίων της Εκκλησίας μας μπορούν και πρέπει να αγγίξουν τις ψυχές όλων. 

Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς η πίστη γίνεται το καταφύγιο, ώστε να έχουμε κουράγιο, βρίσκοντας στη συνέχεια τη δύναμη να δώσουμε μάχες με στόχο να ξεπεράσουμε την πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει την καθημερινότητά μας.

Η παρουσία των συμπατριωτών στις εκκλησιές και τα ξωκλήσια αποδεικνύει ότι η πίστη μας είναι ζώσα, γι’ αυτό και οφείλουμε να την περιφρουρούμε με κάθε τρόπο» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.