Πέτσας από Κιλελέρ: Πρέπει να δείξουμε τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού

 Τελευταίος σταθμός της πρώτης ημέρας της περιοδείας του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα ήταν το Κιλελέρ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχο Κιλελέρ, κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο, καθώς και τον Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Νικόλαο Γάτσα.

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας: «Θα πρέπει να απευθυνθούμε με πειθώ, όχι με επιθετικό ή αντιφατικό τρόπο, ίσα-ίσα, σύμμαχοι, να δείξουμε σε όλους όσοι είναι επιφυλακτικοί τα πλεονεκτήματα του εμβολίου για τον εαυτό τους, τους οικείους τους και για το κοινωνικό σύνολο».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο, με τον οποίο ο ιατρικός κόσμος και ο κόσμος της εκκλησίας μπορούν να επικοινωνήσουν τη σημασία του εμβολιασμού. «Ο ιατρικός κόσμος δίνει σίγουρα το παράδειγμα και με τη στάση του μπορεί είτε να κινητοποιήσει, είτε να αποθαρρύνει. Αρκεί μία φωνή στις δέκα για να δοθεί το λάθος μήνυμα. Όσον αφορά στην εκκλησία, θέλουμε η πολύ υπεύθυνη και σοβαρή στάση που έχει δείξει -μέσα στην πανδημία όλο το προηγούμενο διάστημα- να συνεχιστεί, μιλώντας ακόμα πιο ανοικτά σε ανθρώπους που μπορεί να είναι επιφυλακτικοί για πολλούς λόγους. Χρειαζόμαστε, δηλαδή, το συναίσθημα και τη δύναμη του παραινετικού λόγου της εκκλησίας που θα φτάσει σε κάθε συνάνθρωπό μας», επισήμανε ο κ. Πέτσας. Παράλληλα, ανέδειξε τον ρόλο που μπορούν να παίξουν και οι τοπικοί φορείς –επαγγελματικές ενώσεις, εμπορικός κόσμος, εκπρόσωποι του τουρισμού και της εστίασης- στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και στον τρόπο, με τον οποίο μπορούν να γίνουν πολλαπλασιαστές του μηνύματος του εμβολιασμού τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους επισκέπτες και τους πελάτες τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα ποσοστά εμβολιασμού, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Δεν με προβληματίζουν τα ποσοστά. Με προβληματίζουν οι συμπολίτες μας που δεν σπεύδουν να εμβολιαστούν. Τα ποσοστά όλοι ξέρουμε ότι ενέχουν έναν βαθμό αβεβαιότητας, γιατί εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Γιατί για παράδειγμα οι συμπολίτες μας που εμβολιάζονται, μπορεί να έχουν εμβολιαστεί σε διαφορετική περιοχή από τον τόπο κατοικίας τους. Υπάρχει, επίσης, ο παρανομαστής της απογραφής του 2011 και τα δεδομένα μπορεί να έχουν αλλάξει, για αυτόν εξάλλου τον λόγο κάνουμε και την απογραφή φέτος. Μας ενδιαφέρει, λοιπόν, ο απόλυτος αριθμός των συμπολιτών μας που δεν έχει εμβολιαστεί».

Ερωτηθείς, τέλος, για τη στόχευση των επιτόπιων περιοδειών και για το εάν ο ίδιος θα ζητήσει από τους δημάρχους να κινητοποιηθούν «πόρτα-πόρτα» σε μία εκστρατεία πειθούς γύρω από τον εμβολιασμό, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Όπως κάνουν οι δημοτικές αρχές εκλογές, θα κάνουμε και το εμβόλιο, πόρτα-πόρτα. Δεν είναι ότι εξετάζουμε το πού θα πάμε μόνο με βάση τα ποσοστά εμβολιασμού. Πηγαίνουμε εκεί όπου μπορούμε να έχουμε ένα μεγαλύτερο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και εκεί όπου μπορούμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επισκεφθούμε ταυτόχρονα πολλές περιοχές».

Η τριήμερη περιοδεία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος συνεχίζεται, σήμερα Τετάρτη 14 Ιουλίου και αύριο Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, στη Θεσσαλονίκη και την Πιερία.

Πηγή: larissanet.gr - onlarissa.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.