Στην Ελασσόνα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Στην Ελασσόνα βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Λίνα Μενδώνη.

Αρχικά επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Παναγίας Ολυμπιώτισσας όπου την υποδέχθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.Χαρίτων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής και ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ελασσόνας και η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας κα Σταυρούλα Σδρόλια ξενάγησαν την κ.Μενδώνη στο καθολικό της μονής όπου της ανέφεραν λίγα λόγια για την ιστορία του Μοναστηριού αλλά και για τις εργασίες που έχει κάνει η Εφορία Αρχαιοτήτων στο χώρο.

Αμέσως μετά στο Αρχονταρίκι της Μονής, ο Μητροπολίτης Ελασσόνας απευθυνόμενος στην Υπουργό της ανέφερε τις ζημιές που έχουν υποστεί ιστορικοί ιεροί ναοί στην περιοχή της Ποταμιάς ενώ ο Δήμαρχος Ελασσόνας της ανέφερε τις ενέργειες που έχει κάνει η Κυβέρνηση στην περιοχή της Ελασσόνας μετά το μεγάλο σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Λίγο πριν την αναχώρηση της από την Ολυμπιώτισσα, η υπουργός δέχθηκε αναμνηστικά δώρα από την ηγουμένη της μονής, αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, αλλά και από τον Δήμαρχο Ελασσόνας, όπου της πρόσφερε το σύμβολο της πόλης και ένα λεύκωμα με αξιοθέατα της περιοχής.

Αμέσως μετά η κ.Μενδωνη αναχώρησε για να δει από κοντά τους ναούς στην περιοχή της Ποταμιάς που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό.

Η Υπουργός επισκέφθηκε τον ναό Αγίου Δημητρίου στη Συκιά, τους ναούς του Αγίου Αθανασίου και Αγίου Νικολάου στο Πραιτώρι, τον ναό Αγίου Γεωργίου στη Μαγούλα και η επίσκεψή της ολοκληρώθηκε στην Αγία Παρασκευή Αμουρίου.

Την Υπουργό στην περιοδεία της στα χωριά της Ποταμιάς συνόδευαν ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.Χαρίτων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καπετάνος, η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, ο πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Ελασσόνας Θωμάς Κίτσης, οι διευθυντές των αρμόδιων κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου καθώς και κλιμάκιο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.