Θύμα επιτήδειου 40χρονη από την περιοχή της Ελασσόνας - Ο «Διευθυντής» του ΟΠΕΚΕΠΕ ...μοίραζε «ενισχύσεις»

Μία 40χρονη γυναίκα, κάτοικος χωριού της Ελασσόνας, έπεσε θύμα του «διευθυντή» του ΟΠΕΚΕΠΕ ο οποίος μοίραζε «ενισχύσεις».

Μόνο που ως γνωστών δεν αποτελεί πρακτική του ΟΠΕΚΕΠΕ να τηλεφωνεί ο ίδιος ο διευθυντής για θέματα συναλλαγών ζητώντας ήδη γνωστά στον οργανισμό στοιχεία των αγροτών – πελατών, ενώ η απάτη αποκαλύφθηκε όταν η 40χρονη διαπίστωσε όχι μόνο δεν κατατέθηκαν η υποτιθέμενη αποζημίωση, αλλά έκαναν φτερά 34.800 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» η απάτη σημειώθηκε προχθές το πρωί όταν άγνωστος άνδρας επικοινώνησε στο κινητό τηλέφωνο της μητέρας της 40χρονης και στη συνέχεια με την ίδια.

Ο απατεώνας συστήθηκε ως διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ και δήλωσε πως επικοινωνεί προκειμένου να τους καταβληθεί «αποζημίωση ύψους 6.000 ευρώ».

Στην πραγματικότητα ο δράστης κατάφερε να εκταμιεύσει τους κωδικούς εισόδου στις ηλεκτρονικές  υπηρεσίες του τραπεζικού λογαριασμού της 40χρονης και στη συνέχεια αποδείχθηκε εύκολο για τον ίδιο να εκταμιεύσει το ποσό των 34.800 ευρώ σε τρεις συναλλαγές με εμβάσματα.

Του Βαγγέλη Κακκάρα

Πηγή: Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡIA

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.