Σε τηλεδιάσκεψη με τον οικονομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού ο Θανάσης Παιδής: 260 εκατομμύρια ευρώ και για τον ορεινό τουρισμό

 Σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία για στελέχη πρώτης γραμμής συμμετείχε ο Θανάσης Παιδής.

Η διαδικτυακή συνάντηση είχε κεντρικό θεματικό άξονα την ελληνική οικονομία μετά την πανδημία εντοπίζοντας στο αναπτυξιακό τρίπτυχο: ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Μεταρρυθμίσεις. Το παραπάνω πλαίσιο εστιάστηκε στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αλέξης Πατέλης – Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Δημήτρης Σκάλκος - Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ και ο Μιχάλης Αργυρού – Πρόεδρος Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης ο κ. Πατέλης έκανε ειδική αναφορά στην τουριστική ανάπτυξη των ορεινών όγκων. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως 260 εκατ. ευρώ απ’ τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης πρόκειται να ενισχύσουν τον ορεινό τουρισμό, τον αγροτουρισμό, την γαστρονομία, όπως επίσης μια σειρά από παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.

Για την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Plus

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να καταγραφεί ότι η Πολιτική Ακαδημία Plus της Νέας Δημοκρατίας απευθύνεται αποκλειστικά σε στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος, ενώ αναλύονται θέματα που θα κυριαρχήσουν στην μετά covid εποχή.

Στόχος είναι να συνδιαμορφωθεί ένα πλαίσιο απαντήσεων σε ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες και αφορούν ενδεικτικά: την δημιουργία νέων θέσεων εργασία, τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης χωρίς να χρειαστεί οι νέοι να φύγουν για το εξωτερικό, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον τουρισμό και την θετική επίδραση στο εισόδημα, την διασύνδεση τουρισμού και προϊόντων ανά περιοχή, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κ.α.

Θ. Παιδής: Εφαλτήριο ανάπτυξης ο ορεινός τουρισμός

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: «Σημαντική η τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Plus της Νέας Δημοκρατίας και υψηλού επιπέδου ο διάλογος με τους κεντρικούς εισηγητές Αλέξη Πατέλη, Δημήτρη Σκάλκο και Μιχάλη Αργυρού.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης σκιαγραφήθηκε η νέα εποχή που έρχεται για την ελληνική οικονομία χάρις στα “εργαλεία” του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης, των Μεταρρυθμίσεων, τα οποία η Κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη εγγυάται πως θα αποτελέσουν τις βάσεις για τη νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας και των πολιτών.

Ο Αλέξης Πατέλης με την ειδική αναφορά που έκανε στον ορεινό τουρισμό - ο οποίος πρόκειται να ενισχυθεί καίρια από το Ταμείο Ανάκαμψης - κατέδειξε πως στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια έχουν θέσει στη σωστή του βάση ένα σημαντικό εφαλτήριο ανάπτυξης για την περιφέρεια. Αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική για την περιοχή μας, καθώς διαθέτει το παγκόσμιο brand name του Ολύμπου, τον Κίσσαβο, το Μαυροβούνι κ.α.

Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά, στηρίζοντας όλες τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αύξηση του εισοδήματος σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής δραστηριότητας και ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον που τόσο έχουμε ανάγκη» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.   


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.