Τιμήθηκε ο «προστάτης» του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, Προφήτης Ηλίας (φωτ.)

Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, πανηγύρισε ο «προστάτης» των Εμπόρων της Ελασσόνας, ο ιερός ναός Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στον ομώνυμο κατάφυτο λόφο της Ελασσόνας.

Στον γραφικό λόφο, που είναι «δεμένος» με την ιστορία, την κοινωνική και σχολική ζωή, αλλά και την καθημερινότητα της πόλης, δεκάδες έμποροι και επαγγελματίες της περιοχής και προσκυνητές όλων των ηλικιών ανηφόρισαν για να τιμήσουν τη μνήμη του και για να χαρούν τη θέα της Ελασσόνας και του κάμπου της από ψηλά.

Την παραμονή της γιορτής, το απόγευμα της Δευτέρας, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, όπου λειτούργησε ο αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Μπίσμπας.

Μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας φρόντισαν να προσφέρουν στους προσκυνητές και επισκέπτες το καθιερωμένο λουκούμι.

Σήμερα Τρίτη, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου λειτούργησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας.

Ανάμεσα στις παρουσίες: ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κατσιούρας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελασσόνας Βασίλης Μουλτσιάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Χριστίνα Σαμόλαδου, η ταμίας Νόπη Χαλκίδου-Ξυνού και μέλη της διοίκησης του «οικοδεσπότη» τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας και αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Θωμάς Κίτσης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελασσόνας Παναγιώτης Μωυσίδης, φορείς της περιοχής και πολλοί προσκυνητές και επισκέπτες.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.