Στην κορυφή του Αγίου Αντωνίου(2.800μ.) μία από τις 29 κορυφές του Ολύμπου, από το 1960 λειτουργεί καταφύγιο, το οποίο έχει σώσει πολλούς ορειβάτες που βρέθηκαν σε δύσκολες συνθήκες και εδώ και ένα χρόνο έχει τοποθετηθεί μετεωρολογικός σταθμός, από το ΑΠΘ σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Το κτίριο χρειάζεται συντήρηση και εξοπλισμό, ώστε να συνεχίσει να είναι σωτήριο για διασώστες και ορειβάτες, ειδικότερα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του Ολύμπου, τα αγριοκάτσικα είναι εκεί και μας περιμένουν, όπως και τα εκατοντάδες άλογα, ελευθέρας βοσκής, απόγονοι του Βουκεφάλα, που τα συναντάς στις πλαγιές του μυθικού βουνού.

Οι ορειβάτες έχουν δυο επιλογές για να ανέβουν στον Όλυμπο. Η μία είναι από την πλευρά του Λιτοχώρου και η άλλη από την πλευρά της Ελασσόνας, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί με το αυτοκίνητο του μέχρι το καταφύγιο Χρηστάκη και στη συνέχεια να κινηθεί με τα πόδια.

Όποια διαδρομή επιλέξετε, αυτό που προέχει να γνωρίζετε είναι ότι ο Όλυμπος εκπέμπει μαγεία αλλά και κινδύνους για εκείνους που δεν δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στο βουνό των θεών.