Πολλά τα προβλήματα από το ισχυρό μπουρίνι στην Ελασσόνα – Αρκετά πεσμένα δέντρα δημιούργησαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων (φωτ.)

Πολλά ήταν τα προβλήματα που άφησε το ισχυρό μπουρίνι που χτύπησε περίπου στις 9:15 το βράδυ με σφοδρότητα την περιοχής της Ελασσόνας.

Αρχικά στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας δεν άφησε τίποτα όρθιο, με την μανία του αέρα να «σηκώνει» τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες από τις παρακείμενες καφετέριες, ενώ έσπασαν και κλαριά από τα δέντρα πέριξ της πλατείας.

Επίσης, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο δυνατός αέρας αποκόλλησε λούκι χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας και να δημιουργήσει και άλλες ζημιές.

Δεκάδες πεσμένα δέντρα, στην περιοχή της ΠΑΠ, στο δρόμο προς Τσαριτσάνη, στο ΓΕΛ Ελασσόνας, στο ύψος του Κλειστού Γυμναστηρίου, αλλά και στον δρόμο του Αμπελώνα που συνδέει την Ελασσόνα με την Τσαριτσάνη δημιουργήσαν αρκετά προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης μια φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία λίγο πριν την Τσαριτσάνη, στο ύψος της Αγιά Τριάδας, σβήστηκε έγκαιρα χάρη στην άμεση επέμβαση της ΠΥ Ελασσόνας.

Και στην Τσαριτσάνη αρκετά προβλήματα από τον δυνατό άνεμο. Στο γήπεδο της Τσαριτσάνης, μέρος του ανατολικού τμήματος της περίφραξης του γηπέδου υποχώρησε, ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν (τον Φεβρουάριο του 2012, και πάλι εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, μεγάλο μέρος του βορείου και του νοτίου τμήματος της περίφραξης του γηπέδου, είχε υποχωρήσει).

Το σφοδρό μπουρίνι προκάλεσε προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, καθώς τα χωριά τις Ποταμιάς έμειναν χωρίς ρεύμα.

Οι άνδρες της ΠΥ Ελασσόνας βρίσκονται στους δρόμους όπου με αλυσοπρίονα προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα σπασμένα δέντρα και κλαδιά, αλλά και οι αστυνομικοί του ΑΤ Ελασσόνας βρίσκονται στους δρόμους όπου βοηθούν στην ομαλή κίνηση της κυκλοφορίας.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.