Επτά αιτήματα που καίνε τους κτηνοτρόφους

«Στην πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων πρωτοβάθμιων κτηνοτροφικών συλλόγων και συνεταιρισμών αλλά και μεμονωμένων κτηνοτρόφων, από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Αυγούστου, στο «Κτήμα Βρύση» Τυρνάβου, όλοι μαζί εκδηλώσαμε ενωμένοι την αγωνία μας, για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας, συνειδητοποιώντας ότι το ένστικτο επιβίωσης του κλάδου, πρέπει να παραμερίσει τις διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, που είναι λογικό να υπάρχουν, αλλά και τους προσωπικούς εγωισμούς και προσανατολισμούς».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου, με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι από εκτροφές όλων των ειδών αγροτικών ζώων, αλλά και αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Τυρνάβου, «η ισχύς εν τη ενώσει, είναι αυτό που επιβάλλεται να κατακτήσουμε και με την πανελλαδική συγκέντρωση, κάναμε το πρώτο βήμα για να την πραγματοποιήσουμε.

Τα προβλήματα ατελείωτα και άλυτα, αποτέλεσμα των διαχρονικά λανθασμένων  πολιτικών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της πατρίδας μας, κωφεύοντας στις κατά καιρούς κραυγές αγωνίας των ανθρώπων που εργάζονται και παράγουν στην ελληνική ύπαιθρο.

Οι αποφάσεις από την εκάστοτε κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, παίρνονται για εμάς, χωρίς εμάς, χωρίς εθνικό σχεδιασμό, αλλά με μοναδικό γνώμονα τις ψήφους των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα, στις επόμενες εκλογές.

Οι κτηνοτρόφοι ήταν και είναι για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, πολίτες κι επαγγελματίες δεύτερης κατηγορίας. Απόδειξη για τη διαπίστωση αυτής της απαξίωσης, είναι ο αποκλεισμός των οργάνων που τους εκπροσωπούν από το δημόσιο διάλογο, για όλα τα θέματα που αφορούν την οικονομική και κοινωνική τους επιβίωση.

Αποκλεισμός των κτηνοτρόφων από τα κεντρικά ΜΜΕ, εκτός κάποιων τοπικών μέσων και αυτών που ασχολούνται θεματικά με τον πρωτογενή τομέα.

Με την πανελλαδική συνάντηση όλων των κλάδων της κτηνοτροφίας στον Τύρναβο, δόθηκε δημόσιο βήμα σε όποιον κτηνοτρόφο το επιθυμούσε, με χρονικό όριο και τάξη, σε μία εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά διαδικτυακά, μέσω zoom του κτηνοτροφικού συλλόγου Αττικής αλλά και μέσω facebook,  ώστε άπαντες οι ενδιαφερόμενοι, να έχουν άμεση ενημέρωση και σε πραγματικό χρόνο.

Οι καθαρές δημόσιες τοποθετήσεις, που οι λίγες υπερβολές στο λόγο κάποιων συναδέλφων, ανέδειξαν την αγωνία τους, το μέγεθος των προβλημάτων αλλά και την αποφασιστικότητα όλων των συμμετεχόντων για μια νέα αρχή, για έναν ενοποιημένο κλάδο»!

Από τους συμμετέχοντες αποφασίστηκε:

Δημιουργείται μία Συντονιστική Ομάδα Εργασίας Κτηνοτρόφων (ΣΟΕΚ), που θα συνεδριάζει κυρίως διαδικτυακά (αλλά και δια ζώσης), σε τακτικά χρονικά διαστήματα, και αποτελείται από τους παρακάτω συναδέλφους (με αλφαβητική σειρά): 

Βαϊόπουλος Γιώργος, (Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων-Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας), περιφέρεια Θεσσαλίας

Βενετσιάνος Γιάννης (Κτηνοτροφικός σύλλογος Λακωνίας), περιφέρεια Πελοποννήσου

Γεωργαλής Γιάννης, (Σύλλογος Ποιμένων Άγιος Μάμας Χίου), περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  

Γκατζώρας Γιώργος (Σύλλογος Αγελαδοτρόφων Ελευθέρας βοσκής), περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημόπουλος Νίκος,  (Συντονιστικό συλλόγων-συνεταιρισμών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Διδάγγελος Γιώργος, (Χοιροτρόφος Καρδίτσας), περιφέρεια Θεσσαλίας

Θωμάς Καρυπίδης (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Παιονίας Πολύκαστρο Κιλκίς), περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Καζάνας Δημήτρης (Αγελαδοτρόφος Γαλακτοπαραγωγής), περιφέρεια Θεσσαλίας

Κοντογιάννη Μάρθα (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής «Άγιος Γεώργιος»), περιφέρεια Αττικής

Κρητικού Διαμάντω (Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου Φλώρινας), περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Μάνδαλος Ελευθέριος, (Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Πέτρα Λέσβου), περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Μόσχος Δημήτρης, (Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς), περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Μπαϊραχτάρης Αργύρης, (Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου), περιφέρεια Θεσσαλίας

Παπαδάκης Γρύλος, (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Μυλοποτάμου), περιφέρεια Κρήτης

Σμπώκος Βασίλης (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ηρακλείου), περιφέρεια Κρήτης

Στραζέμης Δημήτρης (Κτηνοτροφικός Σύλλογος επαρχίας Λαγκαδά Θεσσαλονίκης), περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τσίτσιας Αντώνης, (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τυρνάβου), περιφέρεια Θεσσαλίας

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.