Όλα έτοιμα για το 10ο Επετειακό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021!!

 Μαγικές εικόνες αναμένεται να ζήσουν οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων –αντίκα στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 αφού το περίφημο 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021 (The Historic Rally of Olympian Gods), που έχει κλέψει τις καρδιές όλων των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα επισκεφτεί και φέτος μαγικούς προορισμούς όπως είναι ο Βόλος (εκκίνηση από κτίριο «Παπαστράτος» και τερματισμός 1ης μέρας), τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, η λίμνη Κάρλα και η περιοχή της Λάρισας (τερματισμός).

Ο πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία», Κώστας Σκριάπας, δήλωσε ότι «το φετινό 10ο επετειακό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πρόεδρου της ΛΕΚΑΜ Γεώργιου Τσάλιου, που χάθηκε πρόσφατα και που είναι ο άνθρωπος που απογείωσε τις δράσεις και τη φήμη της Λέσχης εντός και εκτός Ελλάδος, διοργάνωσε μεγάλους αγώνες και αναδιαμόρφωσε τον ρόλο που επιτελεί η κλασσική αυτοκίνηση στην Ελλάδα».


Το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που θεσμοθετήθηκε το 2011 από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου-ΛΕΚΟΒ, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς στον χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης και διαφημίζει την Ελλάδα και τη Θεσσαλία, αλλά κυρίως το μυθικό βουνό, τον Όλυμπο, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.


Το περίφημο αυτό Ράλι διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Ελασσόνα), σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων), του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Ελασσόνας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλι Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει, κατά καιρούς, ρεκόρ συμμετοχών, όπως πέρυσι με 102 συμμετοχές, ενώ χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση, τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.


Φέτος, το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, με απόφαση των διοργανωτών, θα ξεκινήσει, μετά από πολλά χρόνια, από τον Βόλο (παραλία-κτίριο «Παπαστράτος»), το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11.00 και με προορισμό τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου με τα μοναδικά τοπία, τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στο κέντρο της Λάρισας, την επόμενη μέρα, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 14.00.


ΕΓΓΡΑΦΕΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΛΕΚΑΜ :-Πρόεδρος κ. Κουτουνίδης Νίκος Κιν. 6975-906.952
Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»: Πρόεδρος κ. Κ. Σκριάπας 6974-881.944, skriapask@gmail.com
Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα): Πρόεδρος κ. Νικ. Γκανάκης 6944-479.588
ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος): Πρόεδρος κ. Τέλης Δουλόπουλος. Τηλέφ. 6972-922.266,
Πληροφορίες στο: www.perrevia.net.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.