Η Ελασσόνα τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ευσταθίου

Η πόλη της Ελασσόνας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ευσταθίου στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο ιερό ναό, που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο της 361 ΠΑΠ / 3ος ΛΠ (στο 1ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ελασσόνας – Κοζάνης).

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα της Κυριακής, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, όπου χοροστάτησε ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Σήμερα Δευτέρα, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο Στρατιωτικός Ιερέας της 1ης Στρατιάς, Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Σαμαράς και συμπροσευχήθηκε ο ιερέας π. Αλέξανδρος Νεζεργιώτης.

Τέλος, παρατέθηκε μικρή δεξίωση, όπου παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι, Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα και Γιάννης Νάνος, ο διοικητής της 361 ΠΑΠ, Αντισυνταγματάρχης Χρήστος Χατζής, ο διοικητής 3ου Λόχου Πυρομαχικών Ελασσόνας της 361 ΠΑΠ, Ταγματάρχης (ΥΠ) Ιωάννης Τύμπας, ο υποδιοικητής του 303 ΠΕΒ Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Μίχος, ο διοικητής του ΚΕΟΑΧ Ταγματάρχης Γρηγόριος Γκάλης, ο διοικητής του Πεδίου Βολής Κρανέας, Υποσμηναγός Νικόλαος Χατζηλουκάς, υπαξιωματικοί και οπλίτες της 361 ΠΑΠ, μέλη των οικογενειών τους και αρκετοί επισκέπτες.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.