Συνάντηση Χρήστου Κέλλα – Κωνσταντίνου Φλώρου στο Πεντάγωνο

 Συνάντηση είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στο Πεντάγωνο, κατά την οποία συζητήθηκαν η αναβάθμιση εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και η στρατιωτική στρατηγική της χώρας συναρτήσει των τρεχουσών διεθνών εξελίξεων. 

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημερώθηκε από τον Αρχηγό για την πορεία των εξοπλισμών και, ειδικότερα, για την έλευση των μαχητικών Ραφάλ, την αναβάθμιση των F-16 και την αγορά νέων φρεγατών, που συμβάλλουν τόσο στην ενίσχυση των αποτρεπτικών ικανοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στη συνολική αύξηση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας. 

Οι κύριοι Κέλλας και Φλώρος εστίασαν και στην ενίσχυση του πλέγματος των συνεργασιών της Ελλάδας, τόσο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όσο και με περιφερειακούς εταίρους όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Ιορδανία. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ, επ’ αφορμή του Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα, συζητήθηκαν οι γενικοί άξονες της διαδικασίας «ΝΑΤΟ 2030», η εξέλιξη των δυνατοτήτων της Συμμαχίας και η ανθεκτικότητα των υποδομών της καθώς και η αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων για τα κράτη-μέλη, όπως, μεταξύ άλλων, η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, η ενεργειακή ασφάλεια και η κλιματική κρίση, υβριδικές απειλές κ.α.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και ο Στρατηγός Φλώρος σημείωσαν, ακόμη, πως η Ελλάδα συνιστά πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή, προκειμένου οι πολίτες του Ν. Λάρισας, που έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία για τα εθνικά θέματα, να ενημερώνονται αμεσότερα για τα τεκταινόμενα στον τομέα της Εθνικής Άμυνας. 

Κατά το πέρας της συνάντησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επέδωσε στον Χρήστο Κέλλα αναμνηστικό μετάλλιο των Ενόπλων Δυνάμεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.