Επιστροφή στα θρανία- Αγιασμός σήμερα στα σχολεία της Ελασσόνας (φωτ.)

Μέρα Αγιασμού σήμερα για τα σχολεία της Ελασσόνας, με τους μαθητές να προσέρχονται με μάσκες και τις δηλώσεις των υποχρεωτικών self - test, που σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς ξενύχτησαν για να ανεβάσουν στην πλατφόρμα gov.gr, καθώς το σύστημα υπερφορτώθηκε τις βραδινές ώρες της Κυριακής και κόλλησε.

Ο Αγιασμός στο  Γυμνάσιο Ελασσόνας έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων Φρόσως Καρκαβανίδου – Σκρέτα και Γιώργου Κατσιούρα.

Στην τελετή, χοροστάτησαν οι ιερείς, π. Αλέξανδρος Ρουμπιές και π. Ιωάννης Κατσάρας.

Ο Αγιασμός στο ΓΕΛ Ελασσόνας έγινε παρουσίας της Αντιδημάρχου Φρόσως Καρκαβανίδου – Σκρέτα καθώς και της αντιπροέδρου του ΟΚΠΑΠ Έλενας Ταζέ.

Στην τελετή χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο οποίος απευθυνόμενος στους μαθητές ανέφερε τα εξής: «Μια αχτίδα φωτός η σημερινή ημέρα το ότι ανοίγουν τα σχολεία, το ότι θα μπορείτε να ξαναβρεθείτε στις ίδιες τάξεις, με τους ίδιους φίλους, στα ίδια θρανία, για να διεκδικήσετε αυτό που σας αξίζει.

Κανένας δεν μπορεί μαγικά να σας ανοίξει το μυαλό για να σας βάλει μέσα γνώσει, κανένας δεν μπορεί να αλλάξει η να αλλοιώσει το χαρακτήρα σας αν εσείς δεν θελήσετε να γίνεται καλύτεροι και πολύ περισσότερο κανένας δεν μπορεί σας δώσει καμία προοπτική και καμία υπόσχεση πραγματική και αληθινή για το μέλλον αν δεν τον διεκδικήσετέ εσείς».

Αμέσως μετά ο διευθυντής του ΓΕΛ κ.Πέτρος Δημοβέλης ανέφερε τα εξής: «Έχετε  όνειρα και εμείς είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε να τα πετύχετε.

Είμαστε μαζί σας, δεν είμαστε απέναντι. Σαν σχολείο εκτός από γνώση θέλουμε να σας δώσουμε και πάνω απ όλα παιδεία. Χωρίς παιδεία όπου και να πάτε δεν θα καταφέρετε πολλά πράγματα.

Εύχομαι σε όλους καλή σχολή χρονιά, θέστε στόχους και είμαι σίγουρος πως θα τους πετύχετε.

Στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα ανέφερε τα εξής: «Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή πρόοδο με δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές του δήμου μας, με αγωνίες με φιλοδοξίες με προοπτικές προόδου και επιτυχίας.

Εύχομαι επίσης στον κάθε εκπαιδευτικό και στον κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους.

Εμείς θα είμαστε δίπλα σας διεκδικώντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε και στα δικά μας παιδιά τις καλύτερες συνθήκες.

Σας εύχομαι και πάλι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία».

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.