Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για τα προβλήματα στην Καρυά Ελασσόνας

Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, για προβλήματα στην Τοπική Κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:

1.    Στην ορεινή κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας, υπάρχει αθλητική εγκατάσταση (γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ), η οποία όμως παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης, αφού δεν έχει συντηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στη χρήση τους, τόσο από την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, όσο και από τη νεολαία του χωριού. 

2.    Στον δρόμο Καρυάς-Λεπτοκαρυάς, υπάρχουν δυο όμορφοι δασικοί τόποι αναψυχής, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρειάζονται ορισμένες άμεσες παρεμβάσεις για να συνεχίσουν να είναι επισκέψιμοι και ασφαλείς.

Ο πρώτος είναι η τοποθεσία «Ξερόλακας», όπου βρίσκεται και μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, προς τιμή των πρώτων ανταρτικών ομάδων του ΕΛΑΣ.  Απέναντι από το χώρο του μνημείου, υπάρχει δίπλα στο δάσος, ένας όμορφος χώρος αναψυχής που τον επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι πολλές οικογένειες. Ωστόσο αυτός ο χώρος δεν έχει ηλεκτροδότηση και φωτισμό, δεν έχει κάποιες εγκαταστάσεις για να μπορεί να ψήσει μια οικογένεια, ενώ μια παιδική χαρά που υπάρχει, είναι μισοκατεστραμένη και επικίνδυνη.

Ο δεύτερος είναι η τοποθεσία «Βρύση Σαμαρά», όπου έχουν σημειωθεί προβλήματα από κατολισθήσεις που δυσκολεύουν την επισκεψιμότητα του κόσμου, αλλά έχουν καταστραφεί η περίφραξη και εγκαταστάσεις για ψήσιμο. 

Με την παρούσα επερώτηση, ως Λαϊκή Συσπείρωση, ζητάμε από την περιφερειακή αρχή να μας ενημερώσει αν προτίθεται να προχωρήσει,

α) Στις αναγκαίες παρεμβάσεις συντήρησης της αθλητικής εγκατάστασης της Καρυάς (γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ) ώστε να αξιοποιούνται απρόσκοπτα από την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα και τη νεολαία του χωριού;

β)  Στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων στους τόπους αναψυχής στις τοποθεσίες «Ξερόλακας» (ηλεκτροδότηση και φωτισμός, τοποθέτηση εγκαταστάσεων για ψήσιμο, αντικατάσταση της παιδικής χαράς και στη «Βρύση Σαμαρά» για την αποκατάσταση των προβλημάτων από την κατολίσθηση, την κατεστραμμένη περίφραξη και χώρους ψηφίσματος;

 

5/9/2021

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αναστάσιος  Τσιαπλές


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.