Μία ανάσα πριν το μίνι lockdown Λάρισα και Θεσσαλονίκη


 

Τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, η οποία μοιάζει να βρίσκεται σε δυσμενέστερη κατάσταση, συνεχίζουν να αυξάνονται και μόνο ελάχιστα κρεβάτια παραμένουν διαθέσιμα στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων της περιοχής, καθώς η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο κόκκινο είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Έτσι, σήμερα Τετάρτη αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, αλλά και και ποιες άλλες περιοχές θα την ακολουθήσουν, με βασική «υποψήφια» τη Λάρισα. 

 Μέλη της Επιτροπής, σχολιάζοντας ανέφεραν ότι δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο πόλεις βρίσκονται κοντά στο κόκκινο, καθώς είναι πόλεις που κατοικούνται από πολλούς φοιτητές, και άρα υπάρχει έντονος συγχρωτισμός, διενέργεια πολλών κορωνοπάρτυ και φυσικά καθόλου προσοχή και τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Γενικότερα, το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προκαλεί ανησυχία, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή, ενώ υπάρχουν και ιδιαιτερότητες σε κάποιες περιοχές, όπως οι συχνές επισκέψεις από τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το αν θα μπει η Θεσσαλονίκη στο κόκκινο, με την απόφαση να φαίνεται ότι «κλειδώνει» για τη Λάρισα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.