Με επιτυχία η 5η Ανάβαση Βλάστης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Ανάβαση Βλάστης, αγώνας που προσμετρά για το κύπελλο αναβάσεων βορείου Ελλάδος και ήταν ο δεύτερος της φετινής σαιζόν με διοργανώτρια την Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας. 

Ο καλός καιρός οδήγησε μεγάλος πλήθος θεατών στο βουνό που χειροκρότησαν τις προσπάθειες των οδηγών.

Ταχύτερος όλων ήταν ο Σάββας Οροιλίδης με Citroen ZX που ήταν και ο νικητής της κατηγορίας έως 2000. Στην ίδια κατηγορία δεύτερος ήταν ο Ευστράτιος Τερζόπουλος με Honda Civic TypeR και τρίτος ο Κωστας Ατματζίδης με VW Golf gti.

Στην κατηγορία  έως 1400 ταχύτερος ήταν ο Ευθύμιος Λακόρτε με δεύτερο τον Αλέξη Μάστορα, αμφότεροι με Peugeot 106 rallye.

Στα 1600 ο Κώστας Κουτσοδήμος με Peugeot 106 S16 έπειτα από καταπληκτική εμφάνιση όλο το διήμερο και παρά την μεγάλη αποχή,  κέρδισε την κατηγορία  με τον χρόνο του μάλιστα να είναι ο 2ος καλύτερος της ημέρας. 

Δεύτερος ο Διανέλλος Μπαλωτής με ίδιο αυτοκίνητο και τρίτος ο Αλέξανδρος Δήμος με Citroen Saxo VTS.

 Στην κατηγορία 2000+ νικητής ήταν ο Γιάννης Ξανθόπουλος με Alfa Romeo Alfasud με δεύτερο τον Τάσο Χατζηχρήστου με BMW M3.

Στα ατμοσφαιρικά της Formula Saloon νικητής ο Βασίλης Γκέτζιος με Peugeot 106 S16, δεύτερος ο Αναστάσιος Καρακατσάνης με  Renault Clio και τρίτος ο Χάρης Δήμος με Citroen Saxo VTS.

Στη Formula Saloon turbo ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης με Peugeot 207 rc και ακολούθησαν οι ντριφτάδες Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος με BMW E36 και ο Αχιλλέας Μποχώρης που για άλλη μια φορά ‘κάπνισε’ το βουνό.

Οι απονομές έγιναν στην πλατεία του χωριού Βλάστη, σε ένα εορταστικό περιβάλλον όπως γιορτή είναι οι αγώνες αυτοκινήτου. 

Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Μεταφορών κος Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ κος Δημήτρης Μιχελακάκης και ο πρόεδρος του ‘Ομίλου Επιχειρήσεων Ουζουνίδη κος Παναγιώτης Ουζουνίδης που ήταν χορηγός του αγώνα.
Πηγή: Motor Thessaly
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.