Από τον Μητροπολίτη Χαρίτωνα τελέστηκε ο αγιασμός στο Γυμνάσιο και Λύκειο Δομενίκου

Ξεκίνησε με την τέλεση του αγιασμού από τον Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ.Χαρίτωνα, η νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Δομενίκου, παρουσία του αντιδημάρχου Ελασσόνας Κίμωνα Τσούρη και της αντιπροέδρου του ΟΚΠΑΠ Έλενας Ταζέ .

Ο αγιασμός τελέστηκε με τη παρουσία μαθητών και καθηγητών στον προαύλειο χώρο του σχολείου.

O Μητροπολίτης Ελασσόνας, κ.κ. Χαρίτωνας, στον σύντομο λόγο απευθυνόμενος στους μαθητές ανέφερε τα εξής: «Το σχολείο δεν είναι μόνο η μετάδοση των γνώσεων, το να μάθουμε δηλαδή κάποια γράμματα, αλλά πολύ περισσότερο το σχολείο είναι ένα φυτώριο καλλιέργειας αρετών. Και οι αρετές αυτές είναι που χρειάζεται στη ζωή μας περισσότερο στις δυσκολίες και τις δυσκολίες αυτές τις περάσαμε, σαν επαρχία το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Εδώ στην περιοχή της Ποταμιάς, με τους σεισμούς τους οποίους είχαμε, με τις καταστροφές που όλοι μας ζήσαμε αυτή τη δοκιμασία.

Μέσα λοιπόν από αυτές τις δυσκολίες, ο άνθρωπος φέρνει στην επιφάνια αυτές τις αρετές, την υπομονή την καρτερία, την αποχή του φόβου, αλλά πολύ περισσότερο τη συνεργασία και την αδελφοσύνη με τους άλλους ανθρώπους.

Εγώ θέλω να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη και στους καθηγητές σας οι οποίοι δίνουν τα πάντα και όλων τους τον εαυτό για το δικό σας καλό.

Καλή χρονιά, ο Θεός μαζί σας».

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.