Θ. Παιδής: Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Χαρίτωνα, εις έτη πολλά και ευλογημένα!

Μεγάλη ημέρα η χθεσινή για την τοπική εκκλησία, καθώς ήταν τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτων.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής παραβρέθηκε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια του δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξει εόρτιες ευχές με τον Σεβασμιώτατο, ενώ είναι γνωστό πως συνδέονται με ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Χαρά και τιμή αποτέλεσε για εμάς η δυνατότητα να βρεθούμε κοντά στον σεπτό μας Ποιμενάρχη Χαρίτωνα, την λαμπρή αυτή ημέρα που διάγει τα ονομαστήριά του.

Από καρδιάς ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει δύναμη, ώστε να διακονεί την Εκκλησία, συντρέχοντας όλους εμάς στις δύσκολες στιγμές – όπως κάνει πάντα σαν στοργικός Πατέρας – ενώ γνωρίζουμε ότι προσεύχεται για την ευημερία και την πρόοδο του ποιμνίου του.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την τεράστια προσφορά του σε όλους τους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν από τον σεισμό, καθώς βρέθηκε στο πλευρό τους αγόγγυστα – ημέρα και νύχτα – στηρίζοντάς τους έμπρακτα μα και πνευματικά σε ώρες κρίσιμες.

Παράλληλα, το έργο του είναι συνεχές και αδιάκοπο, ώστε να απαλύνει τον πόνο όσων έχουν ανάγκη.

Η τοπική μας Εκκλησία έχει την ευλογία να την διακονεί ως Ποιμένας ένας Φάρος πνευματικός και συνάμα τόσο ανεπιτήδευτα ανθρώπινος.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα είμαστε πάντα δίπλα του, στηρίζοντας το πολυεπίπεδο και σημαντικό έργο του.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Χαρίτωνα, εις έτη πολλά και ευλογημένα!».  

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.