Η «Θεσσαλία στην καρδιάς μας» για την παράκαμψη Ελασσόνας

Διευκρινήσεις για την πορεία των μελετών σε ότι αφορά την οδική παράκαμψη της Ελασσόνας, ζητούν με ερώτησή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Θεσσαλία στην καρδιάς μας» κ.κ. Δέσποινα Αράπκουλε και Πέτρος Τσακνάκης.

Αναλυτικά η ερώτηση: “Κύριε Πρόεδρε, Έχει περάσει σχεδόν μια 10ετία από την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να προχωρήσει το έργο της παράκαμψης της πόλης της Ελασσόνας. Συγκεκριμένα στις 30 Μαΐου του 2012 στη συνάντηση του κου Περιφερειάρχη με τον τότε Δήμαρχο κο Πασχόπουλο είχε δηλώσει: «Υπάρχουν ακόμη πολλά που είναι απαραίτητα στην περιοχή, όπως η παράκαμψη της Ελασσόνας, το φράγμα του Αγιονερίου, η Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης, το κλειστό κολυμβητήριο, το 1ο δημοτικό σχολείο κ.α». Όλα αυτά τα χρόνια μεγάλα οχήματα αναγκάζονται να κινούνται εντός της πόλης της Ελασσόνας, με επιβάρυνση του οδικού δικτύου της πόλης, αυξημένο κίνδυνο για τους πολίτες και μεγάλες καθυστερήσεις για τους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τον Ιούλιο του 2020, σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, έγινε γνωστό ότι προχωρούν οι διαδικασίες ωρίμανσης για τον κάθετο άξονα που ενώνει τις πρωτεύουσες της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Στο έγγραφο επίσης αναφέρεται ότι: «το πρώτο κατά προτεραιότητα τμήμα που πρόκειται να δημοπρατηθεί είναι η Παράκαμψη Ελασσόνας όπου μετά την επίσπευση ολοκλήρωσης των μελετών θα μπορέσει να δημοπρατηθεί (ανεξάρτητα από το υπόλοιπο τμήμα στο οποίο εντάσσεται) με εκτιμώμενο κόστος 40 εκ. ευρώ».

Επερωτάται ο κος Περιφερειάρχης
– Πότε πρόκειται να ολοκληρωθούν οι μελέτες για την παράκαμψη της Ελασσόνας και ποιο το χρονοδιάγραμμά της υλοποίησής τους;
– Θα υπάρξει άμεση χρηματοδότηση του έργου; Και μέσω ποιου χρηματοδοτικού προγράμματος;

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.