Συνεργασία του Δήμου Ελασσόνας και του Πανεπιστημίου Πατρών

 Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Ελασσόνας και του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Αυγούστου συνάντηση εργασίας, μεταξύ του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα και του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών  κ. Ι. Κουκουβέλα. 

Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση από  τον κ. Ι. Κουκουβέλα  της προόδου της συνεργασίας των δύο μερών και επισκόπηση της ομαλής σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή και των ρηγμάτων που συνδέονται με αυτή. 

Ο Δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας ενημερώθηκε επίσης και για την πορεία των επιμέρους εργασιών από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην περιοχή των κοινοτήτων Μεσοχωρίου και Βλαχογιαννίου, οι οποίες θα είναι ένα από τα αντικείμενα του Γεωλογικού Συνεδρίου που θα γίνει στην Πάτρα τον προσεχή Μάϊο. 

Οι γεωλογικές εργασίες, που είναι σε εξέλιξη, έχουν στόχο την διερεύνηση παραμέτρων των ρηγμάτων, όπως ο ρυθμός ολίσθησής τους αλλά και ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ δύο ισχυρών σεισμών στην περιοχή, στην οποία, κατά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, εκδηλώθηκαν σημαντικά καταστροφικά φαινόμενα όπως επιφανειακές διαρρήξεις, ρευστοποιήσεις και βλάβες σε σπίτια και υποδομές. 

Με αφορμή τη συνάντηση εργασίας ο δήμαρχος κ. Γάτσας δήλωσε τα εξής: «Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία του δήμου με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ήδη έγινε δεκτή η πρόταση μας από το Πανεπιστήμιο να οργανώσουμε μια ημερίδα στην πόλη της Ελασσόνας όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ερευνών, στοιχεία πολύ σημαντικά για την ασφαλή ανοικοδόμηση στην περιοχή. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Κουκουβέλας, τα στοιχεία που θα προκύψουν από την μελέτη θα είναι επίσης πολύ σημαντικά για την δημιουργία ενός «μουσείου σεισμού». Υλικό για την προσπάθεια της μουσειακής ανάδειξης του σεισμού έχει ήδη συλλεχθεί από την περιοχή μας και είναι στην φάση επεξεργασίας του από το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Εμείς θα είμαστε αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο». 


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.