Προχωρά η βελτίωση του δρόμου Μαμαλής από το Δήμο Ελασσόνας

Αυτοψία στο δρόμο Βερδικούσιας – Μαμαλής, όπου πραγματοποιούνται εργασίες διαμόρφωσης και πλήρους ασφαλτόστρωσης, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον δημοτικό σύμβουλο Δ.Ε. Βερδικούσιας Κων. Δήμκο και τους κοινοτικούς συμβούλους Κων. Ιγγλέζο και Ευθ. Κατήνα.

Ο κ. Γάτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία εξέλιξη του έργου, που περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, εργασίες τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης και σήμανσης-ασφάλειας του υφιστάμενου δρόμου της Κοινότητας Βερδικούσιας από τη θέση «Γουμαρόβρυση» έως τη θέση «Ντουμ Σέλωμα»/«Μαμαλή» μήκους 3.540,00 μ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το ποσό των 433.915,52 €.

Το έργο δεν εξυπηρετεί μόνο τους αγρότες και δασεργάτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης, αλλά και έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών που καθ' όλη τη διάρκεια του έτους ανεβαίνουν στο πανέμορφο δάσος της Μαμαλής για λόγους αναψυχής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο έργο ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Με την έναρξη των εργασιών για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Βερδικούσια - Μαμαλή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το έργο βασίζεται σε μελέτη που εκπόνησε η  Διεύθυνση Αγροτικής Οδοποιίας του Δήμου Ελασσόνας με την καθοδήγηση και επίσπευση του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Δημ. Καρανίκα, καθώς η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε ξεκινήσει καν τη μελέτη και διαφαινόταν ότι θα χανόταν η χρηματοδότηση λόγω της σύντομης προθεσμίας. Αφού λοιπόν εξασφαλίσαμε σύντομη παράταση από το Υπουργείο Υποδομών και τον τότε γενικό γραμματέα κ. Κων. Καραγιάννη, τον οποίο συνάντησα προσωπικά στο Τεχνικό Επιμελητήριο στη Λάρισα, ακολούθησε μία εναγώνια προσπάθεια από τη Διοίκησή μας να εκπονηθεί η μελέτη, να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και να δημοπρατηθεί. Φαίνεται ότι κάποιοι τοπικοί παράγοντες δεν θέλουν ακόμα να παραδεχτούν ποιος αποφάσισε να γίνει το έργο και ποιος έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να είναι σήμερα σε εξέλιξη, αλλά κομπάζουν για τη δήθεν εξασφάλιση της χρηματοδότησης, όταν η χρηματοδότηση είναι το μόνο εύκολο για έναν δήμο να εξασφαλίσει, όταν φυσικά υπάρχουν οι αντίστοιχες μελέτες. Ας μας απαντήσουν λοιπόν, γιατί δεν υπήρχε η μελέτη για το έργο της ασφαλτόστρωσης Μαμαλής, όταν αναλάβαμε; Μπορούσε να γίνει το έργο χωρίς τη μελέτη που ετοιμάσαμε; Κάνουν δημόσιες σχέσεις εκμεταλλευόμενοι τη δουλειά των άλλων; Λίγη ντροπή!».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.